Voorouders koning Filip woonden in Kalmthout

Voorouders koning Filip woonden in Kalmthout

In de hoeve op de Kerkendijk woonde ooit familie van koning Filip. Foto: Oudheidkundige kring Kalmthout

Kalmthout - Verrassend nieuws uit Kalmthout. Ons koningshuis heeft banden met heel wat Kalmthoutse voorouders. Dat staat te lezen in het tijdschrift Calmpthoutania van de Oudheidkundige kring Kalmthout.

“Als koning Filip Kalmthout bezoekt, komt hij eigenlijk op familiebezoek”, zeggen de leden van de Oudheidkundige kring. “Want als we een ritje naar het verleden maken, ontmoeten we heel wat voorouders van de koning in onze gemeente. Het aantal voorouders dat aan één persoon voorafgaat, is heel groot. Als je lang zoekt, vind je vaak verrassende verbindingen."

"En dat is ook het geval bij koning Filip. De link met Kalmthout loopt gek genoeg via koningin Paola. Zij is een kleindochter van de Brusselse Laura Mosselman du Chenoy. Via haar vader belanden we bij Petronella Joanna Muts, van wie de familie takken had in Kalmthout. Die families woonden op de Zwanenberg, in de Akkerweg (waar nu ijsboerderij ’t Akkerhof is) en in de hoeve op de Kerkendijk. Het lijkt misschien vergezocht, maar neem één schakel weg uit de hele ketting en er was geen sprake van Paola, Filip en uiteindelijk kroonprinses Elisabeth.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio