Trump weigert uit te sluiten dat hij nucleaire wapens zou gebruiken tegen Europa

Trump weigert uit te sluiten dat hij nucleaire wapens zou gebruiken tegen Europa

Foto: AFP

Een nieuwe dag, een nieuwe controversiële uitspraak van Donald Trump, zo lijkt het wel. Dit keer weigerde de Republikein in een interview uit te sluiten dat hij nucleaire wapens zou gebruiken tegen Europa.

Dat gebeurde tijdens een interview met MSNBC. Ook al vindt Trump naar eigen zeggen dat kernwapens van tafel zouden moeten geveegd worden, toch gaf de Republikeinse presidentskandidaat aan dat nucleaire wapens in de toekomst mogelijk nog zullen gebruikt worden. Wanneer interview Chris Matthews zegt dat niemand ter wereld een Amerikaanse president dat wil horen zeggen, reageert Trump als volgt. “Maar waarom maken we ze dan?”

Als het niet veel later over het Midden-Oosten gaat, zegt Trump dat hij niet kan zeggen dat er nooit nucleaire wapens tegen die regio zullen gebruikt worden.

Ook als het gaat over Europa, kan Trump niet uitsluiten dat dergelijke wapens zullen gebruikt worden, ook al zegt hij zelf tegen kernwapens te zijn. “Ik ga nucleaire wapens voor niemand uitsluiten”, zegt Trump. Ook wanneer Matthews doorvraagt, blijft Trump bij zijn standpunt. “Ik denk niet dat ik nucleaire wapens ga gooien op Europa. Maar ik ga dat niet uitsluiten.” Al meent Trump ook wel dat hij “zeer voorzichtig zal zijn om die beslissing te nemen.”

In datzelfde interview liet hij zich ook al ontvallen dat vrouwen die een abortus ondergaan, zouden gestraft moeten worden; een uitspraak waar hij nadien wel weer op terug kwam .

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S