volleybal Liga BMosan Yvoir - Jaraco As

Hanne Palmers wil doorstoten naar hoogste Belgische reeks

Hanne Palmers wil doorstoten naar hoogste Belgische reeks

Hanne Palmers van Jaraco. Foto: Sven Dillen

Het leven lacht de 25-jarige Hanne Palmers toe. “Voor de training trok ik met Jacintha Brandt even op shoppingjacht in Maastricht. Prima voor een optimistische stemming”, geniet de Lommelse kleuterjuf met volle teugen van haar jeugd en haar sport. “In de Liga B mag de top drie promoveren naar de Liga A. Voor Jaraco As, momenteel derde, staat de cruciale verplaatsing naar nummer vier Mosan Yvoir op de affiche”, hoopt Hanne op de zege.

De naam Palmers heeft veel weerklank in het volleybal. “Dat komt door mijn neven Gert en Daan Palmers van tweedeklasser Bolderberg. Ze speelden op het allerhoogste niveau bij Halen. Ik zie ze heel vaak. Hun pa is mijn peter. Eigenlijk liggen de roots van de familie in Overpelt.”

Hanne werd sportief niet altijd door het grote geluk gediend. Haar ploegen VC Hechtel, Axor Bocholt en Stalvoc Beverlo doekten hun vrouwenteam op. Zo schoven de zussen Schaekers (Hechtel), Heijkers en Brandt (Bocholt) met Hanne mee op naar As.

“Ik heb in mijn opleiding veel opgestoken van oud-topper Margriet Beenaerst (Lovoc), daarna van Jo Schops en Hilde Vreys. (Lacht) Bij Hilde en Renzo ging ik babysitten. Ook trainers Pierre Vanhoef en Irina Jeleznova hadden beslist hun inbreng. Zo ben ik nu heel gelukkig bij Jaraco. De club steekt mooi in elkaar, er is veel drive en nog een grotere volleybalvibe. Brecht Van Kerckhove leidt alles in goede banen. Het klopt dat Datovoc Tongeren aan mijn mouw heeft getrokken, maar ik maak nu al vele kilometers. Ambiorix is vanuit Lommel vier keer per week moeilijk haalbaar. En dus heb ik bijgetekend. Heel goed ook voor mijn gemoedsrust.”

Trouwe supporters

Als enig kind geniet Hanne alle steun van haar ouders. “Ik dank ze daarvoor. Ze volgen echt overal. Ze hebben nog geen enkele wedstrijd gemist. Ze zullen dus ook naar Yvoir rijden, dat op één puntje staat.”

Het is erop of eronder. “Thuis hadden we te weinig opslagdruk tegen de vrouwen uit Namen”, herrinert Hanne zich. “We hebben een lucky day nodig. Liesbeth Mouha en Laura Declerk, beiden zwanger, worden hard gemist. Bovendien sukkelt libero Elien Van Asch met haar rug. Het zijn onze drie speelsters die alles aansturen in het achterveld. Twee staan op non-actief. Liesbeth Mouha kon als geen ander de rust bewaren en moeilijke momenten overbruggen.”

Niettemin hoopt Hanne haar blok met de juiste timing in te zetten. “Er zijn niet elk seizoen drie stijgers naar de top. Ik wil zo graag naar de Liga A, hoewel onze kalender moeilijk ligt. ”

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio