Na Ezekiel ziet Anderlecht nu ook Deschacht uitvallen

Olivier Deschacht Foto: Photonews

Tweemaal slecht nieuws op één dag voor Anderlecht-coach Besnik Hasi: nadat eerder vandaag al bekendraakte dat Imoh Ezekiel een kaakbeenbreuk opliep bij een interland, blijkt dat ook Olivier Deschacht niet paraat zal zijn voor de eerste wedstrijd van Play-off 1.

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

Anderlecht ontvangt zondagavond om 18u RC Genk, maar het zal dat zonder Olivier Deschacht en Imoh Ezekiel moeten doen. Deschacht liep een teenblessure op door een trap in het Europa League-duel tegen Shakhtar Donetsk, en moet zeker forfait geven voor zondag. Of de verdediger nog langer onbeschikbaar zal zijn, is nog niet duidelijk.

Vanochtend raakte al bekend dat aanvaller Imoh Ezekiel woensdag geopereerd werd aan een gebroken kaak. Die had hij opgelopen bij een interland van de Nigeriaanse U23. Ezekiel zou zo al zeker het begin van de play-offs missen. Mogelijk betekent het zelfs het einde van zijn seizoen.

Het blessurenieuws over Deschacht en Ezekiel is slecht nieuws voor coach Besnik Hasi: eerder moesten ook al Matias Suarez, Frank Acheampong en Leander Dendoncker forfait geven voor de start van de play-offs.

 

 

 

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.