VOETBAL1STE PROVINCIALEVK LIEDEKERKE-LOVENJOEL - Glenn De Coen zoekt een nieuwe uitdaging bij de Leeuwkens

“Afscheid met een derde eindronde”

“Afscheid met een derde eindronde”

Glenn De Coen (links) zag zijn leven veranderen met de geboorte van Nille. Foto: JOHNNY DE SAEDELEER

Liedekerke -

Glenn De Coen verkast op het einde van het seizoen naar Leeuwkens Teralfene wat gevoelig ligt op de Heuvelkouter. Eerst wil De Coen zijn huidige ploeg naar de eindronde loodsen, al posteerde coach Steven Bellemans hem de jongste tijd wel op de bank.

Je werd zes weken geleden papa, maar je speelde wel jouw basisplaats kwijt bij Liedekerke?

Glenn De Coen: “De geboorte van Nille gooide mijn leven door elkaar, maar wel op een uitgesproken positieve manier. Zo’n kindje is heel speciaal en verandert totaal je leven. Het vraagt veel inspanningen en je moet je engageren voor nieuwe verantwoordelijkheden, maar ik put er nieuwe energie uit. Ik ben ervan overtuigd dat mijn vaderschap me extra krachten verschaft en dat ik op het veld tot nog meer in staat ben. Sedert mijn vaderschap geniet ik nog meer van het voetbal.“

“Ik wou graag een jonge papa zijn. Het voetbal zal daar niet onder lijden. Dat ik op de bank zit, is de keuze van de coach en daar wil ik niet over zaniken. Mijn transfer naar Teralfene zit er mogelijk voor iets tussen, maar ik wil geen discussie openen.”

Een eindrondeticket zou de pijn kunnen verzachten van jouw nieuwe statuut van bankzitter?

“Ik koos voor een nieuwe uitdaging bij de Leeuwkens, maar dat neemt mijn respect niet weg voor mijn huidige club. Teralfene trok fel aan mijn mouw en gaf blijk van veel ambitie met de transfers van David Geeroms van vierdeklasser Ninove en de Meerbeekse topschutter Perparim Prekadini.”

“Ik koos voor een ambitieus project bij een team dat op een mooi synthetisch veld voetbalt. Op de Heuvelkouter wil ik graag een mooi afscheid nemen met een derde eindronde in Liedekerkse kleuren. Ik haalde met Liedekerke eens de eindronde die toen fout afliep. Bij de tweede deelname versierden we wel een promotieticket en kroonde ik me ook tot topschutter. Ook dit jaar zit ik trouwens al aan veertien treffers. Dat aantal wil ik graag nog aanscherpen, al moet dat nu gebeuren tijdens invalbeurten. Niemand kan beweren dat ik er met de pet naar gooi. De komende vijf matchen mogen we niet meer verliezen.”

Met Lovenjoel komt een staartploeg op bezoek, maar daar heeft Liedekerke het vaak lastig mee?

“We hebben alvast iets recht te zetten na de heenwedstrijd waarin we op een ontgoochelend gelijkspel bleven steken. Tegen de ploegen die in zakken, hebben we het vaak moeilijk.”

“De ruimte zal beperkt zijn en we zullen zelf het spel moeten maken, maar Liedekerke beschikt over voldoende kwaliteit om die klus met succes te klaren.”

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio