CLUBNIEUWS. Oostende net op tijd voltallig, comeback bij Club Brugge

CLUBNIEUWS. Oostende net op tijd voltallig, comeback bij Club Brugge

Foto: Photo News

De play-offs startten dit weekend en dus draait ook het nieuws volle toeren. Een overzicht.

a href="http://www.nieuwsblad.be/sportwereld/voetbal/eerste-klasse">Jupiler Pro League op Sportwereld.be

Geen Abdoulay Diaby vandaag op Schiervelde. De spits van Club Brugge werd ook door de Geschillencommissie hoger beroep bestraft voor zijn rode kaart in de bekerfinale tegen Standard. Diaby blijft twee wedstrijden geschorst – waarvan één voorwaardelijk – en is dus pas speelgerechtigd voor de thuiswedstrijd tegen AA Gent op 9 april. Benoît Poulain behoort wel tot de selectie nadat liesklachten zijn PO1-voorbereiding verstoorden. Hij start normaal gezien in de basis. Stefano Denswil (knie) traint opnieuw voluit, maar wordt nog even gespaard.

Oostende wil naar Europa

De afgelopen dagen waren er veel afwezigen bij KV Oostende, maar gisteren hervatten Lukaku (lies), Canesin (ziek) en Ovono (arm) de training. Siani, Jali en Musona waren terug uit Afrika en alleen topschutter Cyriac ontbrak omdat die pas gisterenochtend landde op Frankfurt. Daardoor komt Nicklas Pedersen steeds dichter bij een basisplaats. “Pedersen en El Ghanassy zijn klaar”, zegt coach Yves Vanderhaeghe. “Pedersen heeft scorend vermogen en El Ghanassy een actie. Canesin is ook inzetbaar, maar soms kan een coureur na één dag ziekte al geen koers meer winnen: is dat dan ideaal?” KVO wil vooral niet uitgeteld zijn na vijf matchen. “De titel is niet ons doel, maar wel Europa”, aldus Vanderhaeghe. “We willen een scherprechter zijn en een outsider.”

Op de langdurig geblesseerden Mingiedi (been) en Cissé (knie) na start KV Mechelen met een volledig fitte kern aabolin Play-off 2. Aleksandr Bjelica liep tegen Standard tegen zijn vijfde gele kaart aan (in 9 wedstrijden voor KV) en is geschorst. Cocalic kwam fit terug van bij de Bosnische nationale ploeg en neemt wellicht zijn plaats in centraal in de verdediging. Het 18-jarige jeugdproduct Elias Cobbaut werd mee opgenomen in de voorlopige wedstrijdkern.

Sint-Truiden

CLUBNIEUWS. Oostende net op tijd voltallig, comeback bij Club Brugge
Boli Foto: JEFFREY GAENS

Boli (Sint-Truiden) herviel weer in zijn oude hamstringblessure. Angban en Bagayoko zijn pas terug van een dubbele interland met Ivoorkust. Hun fysieke paraatheid is nog een vraagteken, maar coach O’Loughlin laat hen aan de kant. De Winter (schouder), Ono (revalidatie spierscheur) en Soumahoro (infiltratie buikspieren) zijn out. Swers, De Sart en De Norre mogen allicht speelkansen verwachten in deze play-offs.

Na de terreuraanslagen in Brussel worden de veiligheidsmaatregelen bij thuismatchen van Anderlecht nog aangescherpt. Voor het duel met Genk worden alle fans opgeroepen om vroeg naar de match te komen. Rugzakken of tassen zijn niet toegelaten, iedereen wordt gefouilleerd en tijdens de rust moet iedereen in het stadion blijven.

Tijdens de minuut stilte zondag zullen de Anderlecht-fans en de Ultra’s ook de slachtoffers van 22 maart eren. De Ultra’s maakten een tifo en roept de fans op om een Belgische of Brusselse vlag mee te brengen. De minuut stilte zal ook ter nagedachtenis zijn van twee overleden clubiconen: ex-Anderlecht-speler Jean Cornelis en Genk-teammanager Tony Greco.

Vanaf dit weekend kunnen de RSCA-fans in samenwerking met sponsor Allianz ook ­telkens hun man van de match kiezen via de ­mediakanalen van de club.

Dossevi en Goreux (Standard) kwamen pas donderdag terug van hun interlands en konden nog maar één keer trainen. Miya (Oeganda) en Thuram (Guadeloupe) waren gisteren nog niet terug.

(waw)

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.