Dubbele kaakbeenbreuk voor luxeknecht Peter Sagan

Dubbele kaakbeenbreuk voor luxeknecht Peter Sagan

Foto: Twitter

Wereldkampioen Peter Sagan kan in de Ronde van Vlaanderen geen beroep doen op luxeknecht Maciej Bodnar. De Pool ging zaterdag hard onderuit tijdens een parcoursverkenning en liep daarbij een dubbele kaakbeenbreuk op. Bodnar viel over een stok in de berm, brak daarbij zowel inks als rechts zijn kaak en ligt nog steeds in het ziekenhuis.

Wielrennen op Sportwereld.be

"Valpartij tijdens oefenrit Tinkoff in Kortrijk aan de Pottelberg. Renner met gebroken kaak", tweette Vincent Van Quickenborne, de burgemeester van Kortrijk, met bijhorende foto's. Toen was het echter nog onduidelijk om welke renner het ging.

Tinkoff bevestigde later in een tweet dat Bodnar ten val kwam in Kortrijk. "Hij ondergaat momenteel medische onderzoeken. Meer info volgt later", luidt het korte bericht. De Pool won donderdag nog de tijdrit in de Driedaagse De Panne-Koksijde en wordt vervangen door de Slovaak Michal Kolar.

Sagan krijgt naast broer Juraj ook Oscar Gatto, Nikolay Trusov, Adam Blythe, Pavel Brutt en Michael Gogl mee in zijn zoektocht naar zijn eerste zege in de Ronde. 

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.