Michael Matthews triomfeert in Ronde van Rioja

Michael Matthews triomfeert in Ronde van Rioja

Foto: EPA

Michael Matthews heeft zijn derde overwinning van het seizoen beet. De renner van Orica-GreenEdge toonde zich de snelste in Ronde van Rioja (Spa/1.1) en haalde het na 157 kilometer in de sprint van de Rus Sergey Shilov. De Spanjaard Carlos Barbero vervolledigde het podium.

Wielrennen op Sportwereld.be

Vijf renners tekenden present in de vroege vlucht: Fernando Grijalba, Pablo Torres, Antonio Molina, Martijn Verschoor en Dion Smith. Veel voorsprong kreeg het kwintet nooit van het peloton, maximaal drie minuten, en het was Orica-GreenEdge dat het commando voerde voor hun kopman Michael Matthews.

De vluchters werden gegrepen in het slot en het peloton stevende af op een massasprint. Matthews haalde het daarin van de Rus Shilov, al moest er wel een fotofinish bij te pas komen.

Matthews, die er ook al eens won in 2014, volgt op de erelijst zijn landgenoot Caleb Ewan op. Het is voor Matthews, na twee overwinningen in Parijs-Nice, zijn derde overwinning van het seizoen.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.