Bondsparket wil Preud'homme schorsen tegen AA Gent en Anderlecht

 Bondsparket wil Preud'homme schorsen tegen AA Gent en Anderlecht

Foto: BELGA

Club Brugge-trainer Michel Preud’homme dreigt de Play-off 1 wedstrijden tegen AA Gent en Anderlecht vanuit de tribune te moeten kijken. Verdediger Benoit Poulain riskeert enkel de match tegen AA Gent te moeten missen. Dat blijkt uit de voorstellen tot schorsing die het bondsparket vandaag heeft gedaan naar aanleiding van de incidenten in de match Oostende - Club Brugge.

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

Het Bondsparket deed Michel Preud’homme een voorstel tot minnelijke schikking van een schorsing vanaf 6 april tot en met 19 april en een boete van 600 euro. Daardoor zou de trainer van Club Brugge de matchen tegen AA Gent en Anderlecht vanuit de tribune moeten volgen. Preud’homme werd afgelopen zaterdag naar de tribune gestuurd nadat hij in de clinch was gegaan met de grensrechter en de scheidsrechter na een rode kaart van verdediger Benoit Poulain.

Poulain kreeg een voorstel tot minnelijke schikking van twee speeldagen schorsing, waarvan één effectief en een boete van 600 euro. Poulain zou daardoor enkel de match tegen AA Gent missen. De verdediger kreeg tegen Oostende een rechtstreekse rode kaart nadat hij met een hoog geheven been het hoofd van Fernando Canesin raakte.

 Bondsparket wil Preud'homme schorsen tegen AA Gent en Anderlecht
Foto: BELGA
Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.