Amerikaan schrijft blog over pennenvriendin uit zijn jeugd

Bomaanslagen herenigen oude pennenvrienden

© if

© if

© rds

1 / 3
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Na de terreuraanslagen in Brussel en Zaventem bracht Het Nieuwsblad een Amerikaan opnieuw in contact met zijn toenmalige pennenvriendin uit Essene, bijna dertig jaar na hun laatste brief.

RUDY DE SAEDELEIR

Roy L. Burkhead (50) uit Mount Juliet (Tennessee) is overdag schrijver van technische handleidingen en is in zijn vrije uren lesgever en uitgever van een eigen cultuurmagazine. Van 1986 tot 1990 was hij marinier in het Amerikaanse leger, gestationeerd in Londen. In die jaren correspondeerde hij ook met Carmen Meert, vandaag 49. “Ik herinner me niet meer hoe vaak ik “Essene-Affligem” heb geschreven op brieven gericht aan Carmen. Wij correspondeerden al van toen ik nog in Kentucky in de lagere klas zat. Mijn leraar moedigde dat aan”, zegt Roy.

Door de volgende jaren verwaterde de correspondentie stilaan. Carmen trouwde met haar vriend, Roy keerde na zijn militaire dienst terug naar huis, studeerde journalistiek en stichtte een gezin. Op zijn blog (http://secondandchurch.typepad.com) blikte hij na de aanslagen uitgebreid terug op zijn Belgische ervaringen. Nu hebben de twee elkaar weer gevonden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Video

Keuze van de redactie