Uniek in Vlaanderen: schoolpakket leert je lieveheersbeestjes kweken

Uniek in Vlaanderen: schoolpakket leert je lieveheersbeestjes kweken

De eerste pakketten gaan deze week de deur uit. Foto: if

Huldenberg -

Biogroei, een familiebedrijf uit Loonbeek, pakt uit met een uniek initiatief: ze lanceren pakketten waarbij scholen zelf lieveheersbeestjes kunnen kweken.

Al twintig jaar is Biogroei, een klein familiebedrijf uit Loonbeek, een groothandel in natuurlijke bestrijdingsproducten zoals lieveheersbeestjes tegen bladluis. Vanaf nu breiden ze daar een originele dimensie aan met de lancering van een schoolpakket waarbij lieveheersbeestjes gekweekt kunnen worden in de klas, een unicum in Vlaanderen. “Met dit pakket kunnen kinderen ontdekken dat er vele natuurlijke oplossingen bestaan tegen problemen zoals bladluis. Zij kunnen de ontwikkeling van zo'n twintig specifiek geselecteerde larven, inclusief verpopping en uitgroei tot echte lieveheersbeestjes van nabij volgen. Larven, voedsel, vivarium,... alles zit erbij”, zegt medezaakvoerder Mathias Vanduffel. “Maar er zijn meer mogelijkheden. Zo zitten er posters, knutselideeën, spelletjes, kleurtekeningen, beloningsstickers en zelfs een zoekkaart in om lieveheersbeestjes in de natuur te gaan zoeken bij. Leerkrachten en leerlingen kunnen een maand lang met dit project bezig zijn alvorens de beestjes buiten te laten waarna ze wegvliegen op zoek naar bladluizen.”

Dit project is vooral gericht op kinderen van het eerste tot en met het vierde leerjaar, en de eerste scholen en leerkrachten hebben al gereageerd. “We hebben zo'n vijfhonderd pakketten voorraad staan waarvan de eerste deze week vertrekken.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees