Voetbal1ste provinciale - Stefaan GoossensSK Maldegem

“Meer voetballend vermogen getoond”

Maldegem / Zottegem -

SK Maldegem zette een grote stap richting het behoud door met 1-3 op het kunstgrasveld van Elene-Grotenberge te winnen. De promovendus zakte door deze nederlaag naar de zesde plaats, waardoor haar eindrondeambities een flinke knauw kregen. “We serveerden beter voetbal dan onze opponent en schiepen de beste kansen,” aldus coach Stefaan Goossens.

“We scoorden op cruciale momenten, waarbij Elene-Grotenberge zich moeilijk kon herstellen. Damir Mirvic trapte ons kort voor de rust op voorsprong. Vijf minuten na de rust verdubbelde Armin Djedovic de bonus. Halil Krasniqi legde nog voor het uur de eindstand vast. We gingen in beroep tegen zijn schorsing van twee speeldagen, maar onze spits blijft geschorst voor de duels met Svelta Melsele en SV Voorde. We incasseerden tien minuten voor het einde de eerredder van de thuisploeg, na een misverstand in onze defensie. We bleven verdiend overeind in het slotoffensief van Elene-Grotenberge, dat ons weinig in deproblemen kon brengen.”

“We deden een goede zaak en tellen nu respectievelijk vijf en zes punten meer dan Eine en KVE Drongen, die het beiden nog tegen RC Lebbeke moeten opnemen. Als vierdeklasser Sint-Gillis-Waas het behoud verkerert, degraderen slechts twee teams. In het andere geval moeten wij voorbij Klauwaerts Kemzeke geraken. De Waaslanders tellen evenveel punten maar wel meer gewonnen matchen dan SK Maldegem. De beslissing zal pas ten vroegste op de laatste speeldag op zondag 17 april vallen. Het wordt nadien mogelijk, nog wachten tot zondag 1 mei, wanneer wij het verdict in vierde klasse kennen.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio