Rens Verhooghe (Winkel): “Kreeg beter spelinzicht”

Rens Verhooghe (Winkel): “Kreeg beter spelinzicht”
Sint-Eloois-Winkel / Ledegem -

De spanning in het burenduel Winkel-Izegem was geen lang leven beschoren. Na een kwartier stond het 3-0, mochten de bezoekers inpakken en wegwezen. “We hadden ons aan veel taaiere tegenstand verwacht”, lacht Rens Verhooghe na de 4-1-winst..

Zelden behaalde Winkel een gemakkelijker zege dan zondag tegen Izegem. Telkens de thuisploeg een hoekschop mocht nemen, was het alarmfase rood in het bezoekende kamp. “De jongste weken scoren we regelmatig op standaardsituaties”, zegt Rens Verhooghe. “Maar zelden hebben we het zo gemakkelijk gehad als tegen Izegem. Het was uiteraard een opsteker dat we al na drie minuten de score openden. Op die manier namen we revanche voor de nederlaag van in de heenronde. We staan op een gedeelde derde plaats, tellen slechts drie punten minder dan leider Hamme. Hoewel het ons niets meer zal opleveren, zouden we graag op een dichte ereplaats eindigen. Jammer uiteraard dat onze promotieambities door de hoge eisen van de bond door onze neus geboord werden. Ik had dolgraag geproefd van eerste klasse amateurs. Uitstel is echter geen afstel. Volgend seizoen moet dit ons streefdoel worden.”

Rens Verhooghe is aan zijn tweede seizoen bezig bij Winkel. Tussen al die ervaren ratten is hij met zijn 20 jaar zowat het kakkersnest van de ploeg. Vorig seizoen overgekomen van de beloften van KV Kortrijk, speelde hij zich met sterke prestaties meteen in de ploeg.

“Ik ben er dit seizoen nog op vooruit gegaan”, beweert de Ruiseledenaar. “Van die vele routiniers in de ploeg kan ik nog heel wat opsteken. Ze geven me goede raad, steunen me door dik en dun. Vorig seizoen was ik soms nog te impulsief. Nu wacht ik meer mijn momenten af, heb een beter spelinzicht gekregen. Als jonge gast is het schitterend om wekelijks aan de aftrap te komen bij een topploeg uit derde klasse. Tenslotte moet ik nog altijd 21 worden. Vandaar ook dat ik niet geaarzeld heb om bij te tekenen. Toen ik vorig seizoen van Kortrijk de stap zette naar Winkel, had ik nooit verwacht dat het zo snel zou gaan.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio