VOETBAL2de klasseCERCLE BRUGGE

Ivan Yagan: “We moeten stoppen met het uitdelen van cadeaus”

Cercle Brugge kon zondag voor de vijfde opeenvolgende keer niet winnen. Van de titel is al lang geen sprake meer, dat ze er nu maar gauw voor zorgen dat ze zekerheid krijgen over een plaats bij de eerste acht.

Zondag komt Antwerp op bezoek en dan kan men niet alleen nog eens wat volk over de vloer krijgen maar ook het blazoen opsmukken en misschien wel zekerheid krijgen over een startpositie in reeks 1B. In Tubeke liep het zondag namelijk weer goed mis en werd groen-zwart na de rust in een paar minuten opgerold.

“Ik vond nochtans dat we in de eerste helft niet zo slecht in de match zaten”, aldus Ivan Yagan. “Het veld lag er slecht bij en we wisten dat het moeilijk zou worden. Zelf had ik het ook zwaar want al voor de tweede week op rij voelde ik mij niet honderd procent. Ik heb gegeven wat ik kon, heb ook geprobeerd om defensief een deel van het werk op te knappen maar ik kwam ook wel kracht tekort. Hopelijk kan ik deze week eens goed recupereren en dan voluit gaan tegen Antwerp en in de resterende matchen. Dan moeten we met de hele ploeg eens tonen dat we wel wel degelijk over kwaliteit beschikken.”

“Het is geen toeval dat we wonnen op Antwerp en tegen Eupen. De mentaliteit in de groep is echt goed maar we moeten stoppen met cadeaus uit te delen. Dat kostte ons ondertussen al enorm veel punten. Het is de rode draad door het verhaal van dit seizoen en dat knaagt wel aan iedereen. We moeten er nu hoe dan ook alles aan doen om bij die eerste acht te zitten en liefst zo hoog mogelijk.”

Wildcards

Yagan wil het nog niet hebben over de toekomst. Vorige week zat hij ook in de wachtkamer om met Fred Vanderbiest te overleggen over volgend seizoen maar het kwam nog niet tot een gesprek.

“Ik heb hier sowieso een contract voor twee jaar maar het is altijd goed om te praten en van gedachten te wisselen. Ik wil mij nu echter eerst en vooral concentreren op die resterende matchen”, benadrukt de Brusselaar die in Woluwe woont maar zondag nog terug mee reed naar Brugge. “Elke speler beschikt voor de verplaatsingen over twee wildcards. Ik heb er nog één en ik zet die binnen veertien dagen in als we naar WS Brussel moeten want dat is bij mij in de buurt.”

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S