VOETBAL2DE KLASSEVV Koksijde - Aaron Vandendriessche wil nog steeds af van de rode lantaarn

“Match om snel te vergeten maar een mooi slot kan nog”

“Match om snel te vergeten maar een mooi slot kan nog”

Aaron Vandendriessche is benieuwd naar wat er nog mogelijk is voor Koksijde. Foto: Gery Lylon

Koksijde -

VV Koksijde vatte het schuifje van de laatste vijf wedstrijden aan met een 1-0-nederlaag op Deinze. Een nederlaag die bij de kustploeg niet werd ingecalculeerd en achteraf voor heel wat teleurstelling zorgde.

Temeer omdat men het verlies van tegen Dessel Sport had uitgewist met een klinkende prestatie tegen titelkandidaat Tubeke (3-2-winst) en Deinze nu ook wel een ploeg is die de kustformatie goed ligt.

“In de heenmatch bleven we na een spannende wedstrijd steken op een 2-2-gelijkspel. Dat was geen slecht resultaat omdat we toen nog altijd het niveau van tweede klasse niet echt onder de knie hadden”, zegt Aaron Vandendriessche. “De klik kwam er twee maanden geleden op Patro Eisden-Maasmechelen waar we onze eerste uitzege behaalden. Sindsdien zitten we in een positieve flow die heel even onderbroken werd tegen Dessel Sport. Het lag voor de hand dat we op Deinze verlekkerd waren op een tweede uitzege maar die vlieger ging niet op. Het werd een wedstrijd om snel te vergeten want er viel niet veel te beleven. Wie het eerst zou scoren, maakte heel veel kans om de partij winnend af te sluiten. Dat deed de thuisploeg met een afgeweken vrije trap waardoor doelman Dutoit op het verkeerde been werd gezet. Daarna hebben we in het slotkwartier nog de druk verhoogd en hadden we de bovenhand maar de thuisverdediging liet zich op geen foutje betrappen.”

Drie toppers

“Uiteraard was er ontgoocheling maar het beoogde doel, een mooi slot breien aan deze competitie én de rode lantaarn alsnog doorgeven aan Patro Eisden-Maasmechelen of Heist, blijft mogelijk. We focussen ons nu op de komende wedstrijden met een trip naar leider Antwerp en op de slotdag naar Roeselare als hoogtepunten. Tussendoor krijgen we nog de nummer twee van de competitie, WS Brussel, op bezoek. Drie toppers maar voor we daaraan toe zijn wacht zondag Lommel. Begin november verloren we daar met 3-1. Ik ben benieuwd wat er nu mogelijk is.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio