Voetbal1ste provinciale - Klaas Van Den BosscheLede

‘De verdedigers waren duidelijk baas”

Lede -

“Nieuwe trainers brengen nieuwe accenten maar je kan ook niet meteen verwachten dat er na amper twee trainingen al veel aanpassingen gebeuren”, zo reageert aanvoerder Klaas Van Den Bossche na het gelijkspel tegen Zelzate. “Trainer Nijst liet ook meteen verstaan dat hij al het goede wilde behouden. Er waren op Zelzate wel al een paar minimale aanpassingen, maar veel maakte dat allemaal niet uit”.

De match was vrij gesloten, want geen van de twee ploegen wilde verliezen. De kansen langs beide zijden waren dan ook heel schaars. De verdedigen waren duidleijk baas over de aanvallers. Zowel wij als Zelzate spelen al enkele jaren grotendeels met dezelfde kern en de twee ploegen kennen elkaars sterke en zwakke punten door en door. Lede weet welke spelers men bij Zelzate extra in het oog moet houden en bij Zelzate weet men dan weer zeer goed wie ze bij ons absoluut geen ruimte mogen geven.”

“Lede en Zelzate zijn twee ploegen die ook sterk aan elkaar gewaagd zijn. Kijk maar naar de onderlinge confrontaties uit het verleden. Organisatorisch zat het goed, maar op het vlak van voetballend vermogen was het misschien allemaal wat minder. Op het einde bleek iedereen moe gestreden en werd het middenveld vaak overgeslagen. Op het einde moest Bart Meulewaeter nog even attent zijn, zonder daarbij echt in de problemen te komen. Ik denk dat men in de twee kampen achteraf vrede nam met dit gelijkspel zonder doelpunten.”

“”Door deze puntendeling zijn de twee ploegen ook zo goed als mathematisch zeker van de eindronde. De kans bestaat dus dat we elkaar dit seizoen nog gaan tegenkomen”, weet Klaas Van Den Bossche.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio