Voetbal4de klasse AOMS Ingelmunster

“Giovanni Delannoy: “We zijn niet ontevreden met één punt”

“Giovanni Delannoy: “We zijn niet ontevreden met één punt”

Ingelmunster-Dikkelvenne 1-1: Jonas Buyse haalt de bal weg voor doelman Dannel. Foto: VDB

Ingelmunster -

OMS Ingelmunster en SC Dikkelvenne hebben na een boeiend duel de punten gedeeld. Het werd 1-1. Niet genoeg voor leider Dikkelvenne want ze zijn hun leidersplaats kwijt. En ook niet genoeg voor de Brigands want die verliezen de zevende stek.

“Het was een erg pittige match”, zegt speler Giovanni Delannoy. “Want Dikkelvenne kwam vrij agressief aan de aftrap. Het was moeilijk voetballen tegen zo’n stugge tegenstander. Er werden talloze overtredingen gemaakt. Toch hebben wij dat niet slecht gedaan. Want de bezoekers konden enkel dreigen via stilstaande fasen. Voetballend hebben zij maar één kans versierd en dat kwam dan nog door een communicatiefoutje in onze defensie.”

“In de kleedkamer was het vertrouwen dan ook erg groot. Wij hadden het gevoel dat wij de drie punten konden binnenhalen. Opnieuw de nul houden en dan zelf toeslaan was de boodschap.”

“Maar we kwamen te laks uit de kleedkamers”, vervolgt de Ingelmunsterse marathonman. “Op hoekschop konden de bezoekers de score openen en dat was toch een serieuze domper die we te verwerken kregen. Maar we betoonden een flinke portie weerbaarheid. We herstelden het evenwicht en we hadden een tweetal prima kansen op de 1-1. Uiteindelijk kon ik een voorzet van Miguel Vanderheeren met buitenkant voet in doel deviëren. Oververdiend. En pas op, luttele minuten later had ik de winninggoal aan de voet, maar hun keeper redde met een ultieme reflex.”

“Op zich is dat ene puntje uiteraard niet voldoende”, besluit Delannoy. “Maar wij zijn niet ontevreden. In onze strijd voor een eindrondeticket zijn wij nu wel onze zevende plaats kwijt. En ik vermoed dat wij in de resterende drie matchen een negen op negen gaan moeten neerzetten om die play-offs te halen.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio