VOETBAL4DE KLASSE ASW HARELBEKE - Pieter Merlier en co. putten in Damme vertrouwen voor topper tegen Dikkelvenne

“Serieuze stap gezet om in de top drie te eindigen”

“Serieuze stap gezet om in de top drie te eindigen”

Damme - SWHarelbeke 0-3: Bezoeker Timothy Van De Wouwer is in een stevig kopduel met Nicholas Vandille verwikkeld. Foto: BART VANDENBROUCKE

Harelbeke -

De pijnlijke 0-2-nederlaag van de heenwedstrijd is uitgewist. Harelbeke liet zich in Damme inderdaad door zijn tegenstander niet opnieuw verrassen en stelde orde op zaken (0-3). Blijft de vraag of Sporting West dat volgend weekend tegen Dikkelvenne kan herhalen.

In de heenronde verloor Harelbeke twee opeenvolgende thuiswedstrijden en kreeg daarbij liefst zes goals binnen. Vreemd voor een ploeg die in de competitie tot dusver het minst tegendoelpunten incasseerde.

Pieter Merlier was bijzonder opgelucht. “Inderdaad, niet enkel omdat we de drie belangrijke punten pakten, maar ook omdat we opnieuw de nul konden houden. Een en ander betekent dat we op verdedigend vlak attent waren. We kregen het minst goals binnen van onze reeks, wat niet enkel mijn verdienste is maar ook die van de hele ploeg en vooral de verdediging. Een pluim ook voor Meerschman, die in Damme een assist gaf. En dat voor een flankverdediger. Het deed deugd om te zien hoe aanvallend hij kon spelen.”

“De zege in Damme is absoluut goed voor het vertrouwen in deze beslissende fase van het kampioenschap,” zegt de Harelbeekse doelman. “Onze tegenstanders lieten steken vallen en zo hebben we een serieuze stap gezet om te eindigen in de top drie. Ik weet het, we zijn nog niet zeker en er zijn nog drie wedstrijden te spelen, maar de kloof is er.”

“Zondag spelen we de topper tegen Dikkelvenne, sinds zondag leider af. We zijn er klaar voor, dat moet wel duidelijk zijn. Overigens hebben we in die wedstrijd net als zaterdag tegen Damme nog iets recht te zetten. We kregen in de heenwedstrijd een serieuze draai om de oren met de zware 0-4-nederlaag. We werden toen weggetikt. Nu zijn we absoluut klaar om onze tegenstander terug te pakken.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio