voetbal4DE KLASSE ASVV DAMME

Kenneth Dhondt: “Ik hoop alvast dat ik nog een carrière voor me heb”

Damme -

SVV Damme plooide zaterdag met 0-3 voor de overmacht van SW Harelbeke. Twee foutjes, typisch voor een ploeg die in een moeilijke situatie verkeert, lagen aan de basis van de eerste twee doelpunten. Keeper Kenneth Dhondt kon zich onderscheiden.

“Was ik één van de betere spelers ? Schamele troost, zeker als het één minuut voor de rust 0-1 wordt omdat er twee van ons over de bal stampen. Van De Wouwer tikte binnen en meteen was de toon gezet. Nooit konden we aanspraak maken op winst. Bij de 0-2 ging het even fout. Vandille miste de bal. Geen kwaad woord, voor de rest zette Nicolas zoals altijd een hele degelijke match neer”, blikte keeper Kenneth Dhondt terug. “Op het einde werd het 0-3 maar SW voelde zich bij 0-1 al comfortabel. Ze wisten dat ze zich niet zouden laten pakken zoals in de heenmatch.”

In de kijker

“Intussen probeer ik me in de kijker te werken voor een transfer. Voorlopig ontving ik geen enkele concrete aanbieding, er was zelfs geen contact. Jawel, uit derde provinciale, maar ik heb nog altijd een beetje trots en ik ben de dertig niet voorbij. Ik ben bereid om afstanden af te leggen en ik hoop echt dat ik nog een carrière voor me heb als keeper.”

“Mezelf kan ik zonder probleem honderd procent motiveren. Ik moet wel, ik heb geen andere keuze”, vervolgde de Damse keeper. “We proberen er met zijn allen het beste van te maken maar we slikken te veel doelpunten én we creëren veel te weinig gevaar. Dat is oud nieuws, bij het begin van deze competitie wisten we allemaal dat het gebrek aan spitsen ons noodlottig kon worden. Dat is ook gebleken. Toch zullen we ons vel in de uitloop van de competitie zo duur mogelijk verkopen. Met Westhoek, Dikkelvenne en Berlare zitten er drie topmatchen aan te komen. Ik hoop stiekem op een kleine stunt, graag zouden we één keer onverwacht uit de hoek komen en Knokke misschien een ruggensteuntje geven. Onze startende elf zag er anders uit doordat Van Loo out was met griep. Devinck zat op de bank, samen met Dejonckheere die van de week niet trainde.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio