VOETBAL1STE PROVINCIALEVK LIEDEKERKE - Mo Chouaf bezorgt Liedekerke een gouden driepunter en vertrekt volgend seizoen naar Groot-Dilbeek

“Ik beleefde hier vier mooie jaren”

“Ik beleefde hier vier mooie jaren”

Mo Chaouf: “Ergens vertrek ik zelfs met een beetje spijt.” Foto: dsj

Liedekerke / Dilbeek -

Liedekerke beet zich zondag zoals gevreesd lang de tanden stuk op een stug defensief ingesteld Lovenjoel. Mo Chouaf brak op de Heuvelkouter de ban met een goal die naderhand de winnende treffer bleek te zijn.

Met het oog op de eindronde was de zege een must waardoor jij de reddende Liedekerkse engel werd?

Mo Chouaf: “Het werd een vreemde wedstrijd. Lovenjoel koesterde nooit de intentie om mee te voetballen en stuurde aan op een brilscore. Ook na mijn treffer zag je geen offensieve intenties bij onze tegenstrever. Voor Liedekerke was het moeilijk combineren tegen een dergelijke defensief ingestelde tegenstrever. Het is geen toeval dat we uitgerekend tegen de toppers en de boven ons gerangschikte ploegen onze betere wedstrijden op de mat toveren. Zondag liep het vooral bij de laatste voorzet vaak fout. Te vaak ontbrak het wat aan precisie bij de laatste pas of voor de doelmond. Daartegenover staat dat we nauwelijks een kans weg gaven.”

Intussen lekte jouw vertrek uit naar Groot-Dilbeek?

“Ik beleefde hier vier mooie jaren en aas op een afscheid in schoonheid. Ik zat één keer rond de tafel met de Liedekerkse voorzitter Rudy Heymans, maar leidde niet meteen tot een akkoord. Ik ben intussen 34 en voel me gecharmeerd door Groot-Dilbeek dat een ambitieus project wil opvoeren. Er werden al enkele sterke spelers aangetrokken zoals Mike Pauwels. Ik sta voor een leuke uitdaging. Destijds ruilde ik ook vierde klasse voor Liedekerke in tweede provinciale, een stap terug om er nadien opnieuw treden vooruit te zetten. Groot-Dilbeek stelde een deadline waardoor ik de knoop diende door te hakken. Liedekerke zat trager op de bal, maar ik neem mijn huidige club zeker niets kwalijk en respecteer de werkwijze van de club en zijn voorzitter. Ergens vertrek ik zelfs met een beetje spijt.”

Na drie sterke seizoenen kende je dit seizoen veel blessureleed?

“Daarom wil ik graag met Liedekerke naar de eindronde om nog een laatste keer mijn steentje bij te dragen. De ambitie van onze coach Steven Bellemans ligt in de eindronde en die beloning verdient hij. Bellemans is enorm begaan met de club en leeft en woont als het ware op de Heuvelkouter. Onze coach is zo gedreven dat hij een meerwaarde betekent voor de uitgesproken familieclub die Liedekerke is. Ik droom echt van de eindronde. Daarom moeten we alles uit de kast halen.”

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio