Amaury Capiot heeft breukje in pols na valpartij in Ronde van Vlaanderen

Amaury Capiot heeft breukje in pols na valpartij in Ronde van Vlaanderen

Foto: Marc Van Hecke

Amaury Capiot heeft bij zijn valpartij in de Ronde van Vlaanderen een breukje opgelopen in zijn pols. In de afdaling naar de Wolvenberg smakte hij zondag tegen de grond. “De komende weken zit koersen er voor hem helaas niet in”, zo meldt zijn team Topsport Vlaanderen-Baloise dinsdag. Voor Pieter Vanspeybrouck is het nog afwachten, hij test donderdag tijdens de verkenning van Parijs-Roubaix.

Wielrennen op Sportwereld.be

“Amaury trok maandag naar dokter Toon Claes in Herentals, waar nieuw onderzoek een breuk toonde in het trapeziumbeentje net boven het scaphoid”, zo klinkt het op de website van Topsport Vlaanderen-Baloise. “Woensdag geen Scheldeprijs dus voor onze spurter in vorm, met een brace rond de pols en arm kan hij rustig blijven trainen. Wanneer hij terug in competitie komt, is nog niet duidelijk.”

Vanspeybrouck kwam zondag bij de afdaling van de Koppenberg een tweede keer ten val. “De last door een verschoven wervel werd bij de osteopaat opgelost, maar er is ook de pijn ter hoogte van het heiligbeen waarvoor nog nieuw onderzoek volgt. Pieter heeft nog een aantal dagen om te bekomen en test donderdag tijdens de verkenning of hij kan starten in Parijs-Roubaix. Uiteraard hopen we dat onze man in vorm zondag in actie kan komen”, aldus ploegleider Walter Planckaert.

Verschillende renners liepen averij op bij valpartijen tijdens de Ronde van Vlaanderen. Zo brak Greg Van Avermaet (BMC) zijn rechtersleutelbeen en liep de Zwitser Martin Elmiger (IAM Cycling) een breuk op in een handwortelbeentje. Zij zien zondag Parijs-Roubaix aan zich voorbij gaan.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.