Mode & Beauty

Tien dingen die je misschien nog niet wist over Anthony Vaccarello

Tien dingen die je misschien nog niet wist over Anthony Vaccarello

Foto: pn

Tijd voor modeliefhebbers om de neus even chauvinistisch in de wind te steken, want er is alweer een Belg die een topjob krijgt bij één van de grootste en bekendste modehuizen uit Parijs. Anthony Vaccarello is nog maar 33, maar legde al een indrukwekkend parcours af binnen de modewereld. Tien weetjes om mee te kunnen praten over de nieuwe artistiek directeur van Yves Saint Laurent.

- Hij werd geboren in België als kind van Italiaanse ouders. Hij groeide op in Sicilië en in Molenbeek. Hij studeerde mode aan La Cambre en behaalde in 2006 zijn diploma.

- Met zijn afstudeercollectie won hij de eerste prijs tijdens het modefestival van Hyères, een belangrijke onderscheiding voor jonge ontwerpers.

- Zodra hij zijn diploma had, werd hij opgepikt door Karl Lagerfeld bij Fendi. Hij trok naar Rome en werkte er twee jaar met bont.

- In 2010 lanceerde hij zijn eigen merk met een eerste catwalkshow.

- Een jaar later, in 2011, won hij de ANDAM prijs in Parijs. Deze prestigieuze modeprijs werd in het verleden ook door Martin Margiela, Christophe Lemaire en Jeremy Scott gewonnen. Het spekt zijn bankrekening met zo'n 200.000 euro.

- Zijn doorbraak bij het grote publiek heeft hij te danken aan mix tussen een jumpsuit en een jurk met een heel diepe split, die dankzij een ingewerkte bodysuit toch nooit te veel kon tonen. Onder meer Gwyneth Paltrow en Jennifer Lopez droegen deze jurk op de rode loper.

- In 2014 werd hij opgepikt door Donatella Versace en tekende hij zijn eerste collectie voor de jongerenlijn Versus. Vrij snel daarna werd hij aangesteld als creatief directeur van Versus, meteen ook zijn debuut in mannenmode.

- Hij heeft een trouwe schare bekende modellen als fan, onder wie Karlie Kloss, Anja Rubik and Joan Smalls.

- Vaccarello wordt meestal in één adem genoemd met de adjectieven 'sexy' en 'vrouwelijk'. Zijn ontwerpen zijn veelal strak, kort en uitgesneden, hij gebruikt veel zwart en wit.

- Zijn eerste collectie voor Yves Saint Laurent presenteert hij op de modeweek van oktober in Parijs. Het wordt de collectie van de lente en zomer van 2017.

 

 

 

 

 

 

 

 

Corrigeer