Advocatenkantoor dient klacht in na lekken Panama Papers

Advocatenkantoor dient klacht in na lekken Panama Papers

Ramon Fonseca Mora. Foto: REUTERS

Het Panamese advocatenkantoor Mossack Fonseca, dat centraal staat in het schandaal rond de Panama Papers, zegt het slachtoffer te zijn geweest van piraterij vanuit buitenlandse servers en heeft een klacht ingediend. Dat maakt het kantoor zelf bekend.

“We hebben een technisch rapport dat ons vertelt dat we gehackt zijn vanuit buitenlandse servers”, verklaarde Ramon Fonseca Mora, directeur en medestichter van het kantoor. Hij zei nog “een klacht bij het parket” te hebben ingediend.

“Piraterij is enige misdaad”

“Niemand spreekt van piraterij” in de pers, aldus Fonseca, terwijl “dit de enige misdaad is die is begaan”, klinkt het nog. Hij is ook verontwaardigd dat de onthullingen uit de 11,5 miljoen documenten uit het informaticasysteem van zijn kantoor, vooral gericht zijn op de meest beroemde cliënten, zonder respect voor hun privacy, zo klinkt het. “We begrijpen het niet. De wereld is al aan het aanvaarden dat privacy geen mensenrecht is”, aldus nog Fonseca.

De zondagavond gepubliceerde Panama Papers bevatten 11,5 miljoen gelekte documenten van het Panamese advocatenkantoor Mossack Fonseca. De documenten geven inzage in honderdduizenden spookvennootschappen, stichtingen en trusts in 21 offshoreparadijzen wereldwijd.

Op de lijst staan ook 732 Belgen of mensen die in ons land wonen.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S