OVERZICHT. Hier wonen de Belgen uit de Panama Papers

OVERZICHT. Hier wonen de Belgen uit de Panama Papers

Foto: epa

De Panama Papers onthullen hoe staatshoofden, beroemdheden, criminelen en de rijken der aarde in het grootste geheim miljarden doorsluisden naar belastingparadijzen. In de documenten duiken ook de namen op van 732 Belgen. Zij zouden gelinkt zijn aan 1.144 vennootschappen in exotische oorden. Knack en Le Soir achterhaalden intussen in welke gemeenten deze offshore-Belgen wonen.

Het lek bij het Panamese advocatenkantoor Mossack Fonseca, bestaande uit liefst 11 miljoen documenten, legt bloot hoe de groten der aarde vennootschappen oprichtten in exotische belastingparadijzen als de Britse Maagdeneilanden en de Seychellen.

In de documenten staan ook namen van heel wat Belgen. Zo werd de familie de Spoelberch, de rijkste familie van ons land, al gelinkt aan het schandaal. In de documenten duiken de namen op van burggraaf Rodolphe de Spoelberch en van twee (geadopteerde) neefjes, de broers Patrice en Alexis Bailo.

Naast de familie de Spoelberch gaat het ook om de redersfamilie Saverys, baggeraars De Cloedt en de familie Swenden, waarvan de stammoeder uit de voedingsfamilie Vandemoortele komt. En ook namen die misschien minder een belletje doen rinkelen als textielfamilie Kandiyoti en transportspecialist Eddy Van den Broeke.
>>Lees hier meer over de Belgen op de lijst<<

Op deze kaart kan u ontdekken of er offshore-Belgen er in uw buurt wonen:
(Klik op een gemeente voor meer informatie)

Het Panamese advocatenkantoor Mossack Fonseca, dat centraal staat in het schandaal rond de Panama Papers, zegt het slachtoffer te zijn geweest van piraterij vanuit buitenlandse servers en heeft een klacht ingediend. “We hebben een technisch rapport dat ons vertelt dat we gehackt zijn vanuit buitenlandse servers”, verklaarde Ramon Fonseca Mora, directeur en medestichter van het kantoor. 
>>Lees hier meer<<

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S