VIDEO. Bisdom Gent maakt van 34 kleine Oost-Vlaamse dekenaten tien grote

Gent / Destelbergen / Lochristi / Melle / Merelbeke / Sint-Martens-Latem / De Pinte -

Het bisdom Gent heeft de samenstelling bekendgemaakt van de tien nieuwe Oost-Vlaamse dekenaten en meteen ook tien dekens aangesteld om die dekenaten te leiden. “Deze hervorming was broodnodig, want onze oude structuur was niet meer aangepast aan deze tijd”, zegt Peter Malfliet, woordvoerder van het bisdom.

Tien dekens en hun dekenale ploegen nemen straks de leiding van de tien hervormde dekenaten van het bisdom Gent. De 34 huidige dekenaten zijn nu echt zo goed als verleden tijd.

“Nu de namen bekend zijn, kunnen de nieuwe dekens een dekenale ploeg van geestelijken en vrijwilligers samenstellen”, zegt Peter Malfliet, woordvoerder van het bisdom Gent. “De dekens zijn aangesteld door de bisschop, maar wachten nog op een officiële benoeming. Hun taak verandert niet in vergelijking met vroeger. Ze blijven als pastoor diensten leiden en zullen samen met hun dekenale ploeg een agglomeratie van parochies coördineren. Uiteraard wordt het in het begin wat aftasten, maar we zijn ervan overtuigd dat deze hervorming de juiste stap was.”

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio