Poetin: “Panama Papers moeten tweedracht zaaien in Rusland”

Poetin: “Panama Papers moeten tweedracht zaaien in Rusland”

Foto: Photo News

De Russische president Vladimir Poetin ziet in de affaire rond de Panama Papers een poging om vanuit het buitenland tweedracht te zaaien in Rusland. Er wordt ten onrechte de verdenking van corruptie gewekt, zei Poetin donderdag in St. Petersburg. De veronderstellingen over offschorebedrijven moeten Rusland “inschikkelijker maken, ons zo bewerken zoals zij willen”, verklaarde hij volgens de Russische persagentschappen. Zijn naam is in de documenten niet terug te vinden.

Volgens de internationale onderzoeksjournalisten duikt in de Panama Papers de naam van cellist Sergej Roldugin op, die al jarenlang met Poetin bevriend is. Hem worden een schermvennootschap toegedicht, langswaar meer dan twee miljard dollar (1,75 miljard euro) is gevloeid.

Poetin wees alle verdachtmakingen tegen Roldugin van de hand. “Bijna al het geld dat hij verdiend heeft, heeft hij in de aankoop van muziekinstrumenten in het buitenland gestoken en ze vervolgens naar Rusland gebracht”, verklaarde hij. “Ik ben trots op dergelijke mensen en op al mijn vrienden”.

Corrigeer

MEER NIEUWS