VIDEO. Huis onbewoonbaar na verwoestende brand

Oostrozebeke -

Donderdagavond brak om 20 uur een hevige brand uit in de Leegstraat. Het huis is onbewoonbaar. De bewoners werden naar het ziekenhuis gebracht.

Donderdagavond werden de brandweerposten van Meulebeke en Ingelmunster opgeroepen voor een garagebrand in de Leegstraat in Oostrozebeke. De brand ontstond in de garage. Een buurtbewoner merkte het vuur op en verwittigde de hulpdiensten.

Bewoners Luthart Penninck en Ronny Sabot, beide zestigers, zijn verzamelaars van alles en nog wat. Door het vele materiaal in hun huis sloeg de brand snel over naar de bovenverdieping. Sabot probeerde de brand te blussen, maar liep daarbij verwondingen aan het gezicht op. Hij werd meegenomen naar de Sint-Jozefskliniek in Izegem. Ook zijn vrouw ging ter controle mee.

Bomen kappen

De brandweer ging lange tijd de hevige vlammen op de bovenverdieping te lijf en moest zelfs bomen kappen in de tuin achter de woning om te kunnen blussen. “Het vele materiaal in het huis maakte het voor de brandweer zeker niet gemakkelijker”, zegt burgemeester Karl De Clerck (CD&V). Een deskundige kwam gisterenavond laat nog ter plaatse.

Bij het ter perse gaan was de oorzaak van de brand nog niet gekend. “De woning is onbewoonbaar. Indien het koppel niet in het ziekenhuis kan blijven, voorzien we voor hen een plaats”, zegt de burgemeester. Heel wat buurtbewoners merkten de hevige rookpluim op en keken van op straat toe.

De Leegstraat werd door de politie lange tijd afgesloten voor alle verkeer.

Corrigeer

MEER NIEUWS