Dakloze timmerman verbouwt oorlogsbunker tot woning met twee verdiepingen

Brugge - Door omstandigheden zit Kris even zonder woonst. Maar hij heeft twee handen aan zijn lijf en hij was in een vorig leven schrijnwerker. Dus verbouwt Kris een leegstaande oorlogsbunker in de buurt van Brugge om tot een volwaardige woning met een terras en drie slaapkamers. Enkel en alleen uit materiaal dat hij elders recupereert.

Kris is niet het soort man dat bij de pakken blijft zitten. In een verleden gaf hij les aan de afdeling houtbewerking. En hij mag dan wel door omstandigheden zonder woning zitten, hij is het timmeren nog lang niet verleerd. 

Dus vatte hij het plan op om een leegstaande oorlogsbunker in de buurt van Brugge een beetje gerieflijker te maken. Al is dat misschien een beetje uit de hand aan het lopen: Kris is volop bezig om een tweede verdieping te bouwen op de bunker, goed voor drie kamers en een terras. Opvallend detail: ook de trap en een badkuip heeft Kris met zijn fiets vervoerd.

Water haalt Kris uit een bron in de buurt, maar elektriciteit is voorlopig nog een probleem. Al denkt Kris eraan om zonnepannelen te installeren.

En als je Kris hoort vertellen hoe hij een oude trap heeft omgebouwd tot eentje die past op zijn bunker, dan lijkt het soms of hij nog altijd voor de klas staat.

Lees in de zaterdagkrant van Het Nieuwsblad waarom niet iedereen even blij is met de bouwplannen van Kris. 

Corrigeer

RECENT NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees