Korpschef Johan Geeraert trekt deur van LoWaZoNe dicht

Korpschef Johan Geeraert trekt deur van LoWaZoNe dicht

Korpschef Johan Geeraert bij zijn collectie politiewagentjes die mee verhuist naar Diksmuide. Foto: mco

Nevele / Zomergem / Waarschoot / Lovendegem -

Na acht jaar trok Johan Geeraert vrijdagavond de laatste keer de deur van het commissariaat in Hansbeke achter zich dicht. Hij verlaat de LoWaZoNe voor een job dichter bij huis als korpschef van de zone Polder. “Ik laat een schitterend korps achter.”

Acht jaar lang reed korpschef Johan Geeraert elke dag 180 kilometer heen en terug van zijn thuis in het West-Vlaamse Alveringem naar het politiecommissariaat in Hansbeke. “Maar altijd met heel veel plezier. Ik voelde mij hier onmiddellijk welkom en door iedereen aanvaard”, zegt Geeraert die in 2008 een politiezone LoWaZoNe (Lovendegem/Waarschoot/Zomergem/Nevele) in puin aantrof door een aanslepend geschil met zijn voorganger. “Slechter doen was onmogelijk. Ik was dan misschien wel een crisismanager, maar het voelde nooit zo aan. Van bij het begin ben ik beginnen bouwen en knopen doorhakken.”

Onder leiding van Geeraert saneerde het korps de financiën en werd werk gemaakt van een nieuwbouw in Zomergem, waar tegen de zomer van dit jaar enkele diensten worden gegroepeerd. “Ik voelde dat het korps na verloop van tijd opnieuw zijn trots terugvond en dat deed deugd. We zetten hard in op de nieuwste snufjes en er ontstond een dynamiek in de zone. Het is jammer dat ik daar nooit echt de vruchten van kan plukken”, zegt Geeraert.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio