Nieuwe korpschef: “Voortaan rijd ik 140 kilometer minder per dag”

Nieuwe korpschef: “Voortaan rijd ik  140 kilometer minder per dag”

“Vanaf maandag rijd ik 140 kilometer minder per dag”, zegt Johan Geeraert. Foto: mco

Diksmuide / Houthulst / Koekelare / Kortemark / Alveringem -

Johan Geeraert is vanaf maandag de nieuwe korpschef van de politiezone Polder (Diksmuide/Houthulst/Koekelare/Kortemark). De man was de afgelopen jaren korpschef in Oost-Vlaanderen. “Vanaf maandag rijd ik 140 kilometer minder per dag.”

Acht jaar lang reed korpschef Johan Geeraert elke dag 180 kilometer heen en terug van zijn thuis in Alveringem naar het politiecommissariaat in het Oost-Vlaamse Hansbeke. Daar was hij tot vrijdag korpschef van de politiezone Lovendegem/Waarschoot/Zomergem/Nevele. Op maandag 11 april legt hij de eed af in Diksmuide, van waar hij voortaan zal werken.

Geeraert verruilde zijn job als persverantwoordelijke bij de politiezone Westkust in 2008 voor een job in Oost-Vlaanderen. “Het was soms lachen met de taalbarrière tussen Oost en West-Vlaanderen, maar ik heb altijd in een goede sfeer kunnen werken”, zegt Geeraert.

Maar nu keert hij dus terug naar West-Vlaanderen. “Het wordt een beetje thuiskomen, want ik merk toch dat ik daar al meer mensen ken dan ik eerst had gedacht.”

Onder leiding van Geeraert werd stevig ingezet op infrastructuur en informatica. Iets wat hij wil voortzetten in de zone Polder.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio