Nieuwe CEO voetbalbond staat bekend als fan van Club Brugge

Nieuwe CEO voetbalbond staat bekend als fan van Club Brugge

Foto: Kanaal Z

Er werd gisteren al gewezen naar de link van Koen De Brabander met Club Brugge, waar hij al vele jaren als bedrijfsrevisor voor werkte. Hij deed ook revisies voor enkele bedrijven van Club-voorzitter Bart ­Verhaeghe. De Brabander staat zelfs bekend als supporter van Club Brugge. Verhaeghe zat als toekomstig ondervoorzitter van de voetbalbond ook in het ­comité dat uiteindelijk de keuze voor De Brabander maakte.

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

“Ik wist niet eens dat hij kandidaat was”, aldus Verhaeghe. “Dat kwam ik pas in de laatste fase te weten. Trouwens, hij was al bedrijfsrevisor van de club voor ik bestuurder werd bij Club Brugge. De relatie tussen een bedrijfsrevisor en een bedrijf is niet altijd even hartelijk hoor. Zij moeten ons wijzen op fouten die we maken. Dat loopt niet altijd even vlot.”

De Brabander komt vooral om de bond financieel op de rails te zetten.

“Zeker voor het financiële, maar als een van de leidinggevende figuren van BDO heeft hij ook IT-, marketing- en commerciële ervaring. Hij heeft geen ervaring als voetbalbestuurder, maar kent de materie hoor. Sportief is het wat minder, maar over Financial Fair Play moet je hem niets meer vertellen. De bond moet blij zijn met een leidinggevend man van dit niveau in zijn midden.”

Corrigeer