VOETBAL1sTE PROVINCIALERENAISSANCE SCHAARBEEK-VK LIEDEKERKE - Liedekerke en Ruben Blendeman zijn nog altijd tuk op de eindronde

“Graag afsluiten met prijs”

“Graag afsluiten met prijs”

Ruben Blendeman: “We moeten het ook op Schaarbeek aan pakken vanuit een georganiseerde defensie.” Foto: dsj

Liedekerke -

Na een eerder moeizame maar logische zege tegen Lovenjoel trekt Liedekerke naar Schaarbeek waar Renaissance Club op een synthetische grasmat zijn toverkunstjes wil tonen. Centrale verdediger Ruben Blendeman klinkt niet bevreesd.

Met het oog op de strijd om de eindronde kan Liedekerke zich geen misstappen meer veroorloven?

Ruben Blendeman: “Liedekerke blijft nog steeds tuk op eindronde zodat het groeiproces zich verder zet. Elk jaar legt de club de lat iets hoger. We sluiten het seizoen graag af met een prijs. De Schaarbeekse klip moeten we kunnen omzeilen. Nadien volgt nog een moeilijke opdracht met RC Jet Waver. In Schaarbeek moeten we van onze eigen sterkte uitgaan. Brusselse clubs treden vaak aan met lichtvoetige voetballers, maar ook onze ploeg is niet gespeend van technische kwaliteiten. Ik zie het ons eerlijk gezegd wel redden, al missen we met onze diepe spits Steve Desaegher wel een bepalende speler. Op 10 mei vertrek ik trouwens op reis. Een mogelijke eindronde zou ik missen. Dubbel spijtig als je weet dat ik nooit eerder een eindronde betwistte en daar best wel tuk op ben.”

Je staat centraal in de defensie aan de zijde van Steven Verleysen zodat het oude Eizeringse duo opnieuw verenigd is op de Heuvelkouter?

“We kennen elkaar door en door. Aan automatismen ontbreekt het ons uiteraard niet. We coachen elkaar, begrijpen in een oogwenk wat onze ploegmaat gaat doen en zijn bovendien complementair. Ik verlengde mijn contract intussen al in Liedekerke waar ik me piekfijn in mijn vel voel. Liedekerke is een warme familieclub zoals Eizeringen dat destijds was. Ik heb zo'n club nodig om goed te kunnen gedijen. Ik zie me nooit in een club voetballen waar een kwartier na de training allen al huiswaarts zijn. In Liedekerke staat er een groep die op en naast het veld aan elkaar klit wat het voetbal zo leuk maakt.”

Tegen Lovenjoel werd de nul gehouden. Defensief werd de ploeg rijper zoals die clean sheet illustreert?

“We moeten het ook op Schaarbeek aan pakken vanuit een georganiseerde defensie. We kenden even een mindere periode en slikten toen te veel goals, maar we zorgden voor de kentering met puike overwinningen tegen Bierbeek, leider Eppegem en Hoeilaart. Iedereen is opnieuw positief ingesteld en dat loont. Het Brusselse kunstgrasveld mag geen struikelblok vormen, want we bereidden ons deze week voor op ons synthetische veld.”

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio