CLUBNIEUWS. Goed nieuws voor Anderlecht met oog op topper, minder voor Club Brugge

CLUBNIEUWS. Goed nieuws voor Anderlecht met oog op topper, minder voor Club Brugge

Foto: Belga

Zes dagen voor de topper tussen Anderlecht en Club Brugge op de derde speeldag van Play-off 1, ziet het ernaar uit dat paars-wit enkele geblesseerden zal kunnen recupereren. Minder nieuws is er voor blauw-zwart, waar enkele spelers met kleine kwaaltjes kampen.

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

ANDERLECHT

Dendoncker en Suarez bijna fit

Volgende week tegen Club Brugge zal Anderlecht enkele geblesseerden kunnen recupereren. Leander Dendoncker (knie) was gisteren nog niet topfit, maar zat toch al op de bank. Suarez (knie) heeft al getraind en ook bij Acheampong is er hoop. Olivier Deschacht (buikspieren) kwam gisteren ook niet van de bank,  maar zal alles doen om fit te raken voor  de topper.

CLUB BRUGGE

Refaelov speelde met pijnstillers

Lior Refaelov sukkelt met de adductoren maar werd opgelapt voor de partij tegen Gent. “Ik speelde met pijnstillers want ik wilde deze belangrijke match voor geen goud missen”, gebruikte de Israëlische juwelier wat beeldspraak. “We beseften heel goed dat we zeven punten konden uitlopen op Gent. Dat is nu gelukt maar deze play-offs zijn nog lang niet gespeeld. Gent kreeg natuurlijk een tik, maar ze zijn zeker niet uitgeteld voor de titel. Wij misten onze start niet, maar er zijn nog acht matchen. Anderlecht uit wordt weer cruciaal. Het is al heel lang geleden dat Club Brugge er nog eens won, met deze spirit moet dat nu wel lukken.”

Vossen en Vormer: kleine kwaaltjes

Niet alleen Lior Refaelov, ook Jelle Vossen en Ruud Vormer kampten na de match met kleine kwaaltjes. Vossen moest al op de laatste training voor de match afhaken met last aan de knie, terwijl Ruud Vormer onzacht in aanraking kwam met Matz Sels nadat hij al dan niet foutief in de zestien werd neergehaald door Rafinha. “Hier doet het pijn”, wijst Vormer naar de plek net onder zijn rechterknie. “In de scrimmage botste ik met Sels. Mijn knie werd nadien heel stijf. Het leek me beter om geen risico te nemen en me te laten wisselen.”

AA GENT

Enkelverstuiking voor Renato Neto

Renato Neto kwam op slag van rust slecht neer en verstuikte daarbij zijn enkel. De Braziliaan maakte de eerste helft nog hinkend vol en werd tijdens de rust behandeld. In de tweede helft kwam hij vaak naar de kant voor verzorging. Hij maakte de 90 minuten vol, maar het valt te bezien of hij fit raakt voor AA Gent-Oostende vrijdag.  Neto miste voor de start van Play-off 1 al een paar trainingen door last aan de knie en begon de opener tegen Zulte Waregem op de bank.

KV KORTRIJK

Zware knieblessure voor De Mets?

Na amper vier minuten moest Kortrijk-speler Gertjan De Mets kermend van de pijn naar de kant. De middenvelder bleef liggen na een onschuldig duel en greep meteen naar de knie. Bij Kortrijk wordt gevreesd voor een zware knieblessure. De binnenste mediale band van de knie zou geraakt zijn. “Ik denk niet dat we Gertjan dit seizoen nog zullen terugzien”, zag Kortrijk-trainer Patrick De Wilde het somber in.

STANDARD

Breuk voor Trebel?

In het slotkwartier moest ook Standard-middenvelder Adrien Trebel naar de kant gehaald. De middenvelder sloeg zijn enkel om, en had naar eigen zeggen iets horen kraken in de voet. In Luik vrezen ze voor een breukje, al hoopt Standard-trainer Ferrera dat de blessure van zijn sleutelspeler meevalt.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.