Gevolgen botsing met Kara zijn gruwelijk voor Essikal: schedelbreuk en breuk aan het kaakgewricht

De gevolgen van zijn botsing met Anderlecht-speler Kara Mbodj zijn gruwelijk voor Zulte Waregem-middenvelder Karim Essikal. De 20-jarige Belgische Marokkaan houdt er een schedelbreuk, een breuk aan het kaakgewricht, evenwichtsstoornissen en een zware hersenschudding aan over. Hij moet de rest van de week ter observatie in het ziekenhuis blijven. Zijn seizoen zit er meer dan waarschijnlijk ook op.

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

Zulte Waregem hoopt dat het herstel van Essikal zonder complicaties verloopt. Essevee was wel in alle staten nadat Essikal afgevoerd werd. Dury vroeg zich af waarom Kara niet bestraft werd. En die mening is hij na de wedstrijd ook nog toegedaan. Op de vraag van een journalist antwoordt hij: "Zijn dat de risico's van het vak? Dan hebben wij een heel moeilijk beroep. Ik heb na de match aan Olivier Deschacht gevraagd: 'Jij bent 35 jaar, waarom gebeurt jou zoiets nooit?'"

“Het was zéker niet mijn intentie om Essikal te raken”, aldus Kara na de match, toen de ernst van de blessure van Essikal nog niet duidelijk was. “Ik ging niet te fel in duel en ik keek enkel naar de bal. Ik kan begrijpen dat het publiek niet blij was met de blessure van hun speler.  Maar er zijn ook harde woorden gevallen met de staf van Zulte Waregem. Toen ik op de grond lag, hoorde ik iemand tegen mij snauwen: sta op, sta op. Alsof ik maar deed alsof ik pijn had. Maandag of morgen bel ik Essikal zeker op. Nogmaals: het spijt mij dat het zo is gelopen. Ik hoop dat hij zo snel mogelijk weer de oude wordt.”

De jonge Essikal groeide na Nieuwjaar uit tot een vaste waarde in de elf van Francky Dury en geldt als één van de revelaties bij Zulte Waregem.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.