Mr Gay Vlaanderen aangevallen in Antwerpen

Skelte Willems, de 22-jarige Mr Gay Vlaanderen uit 2015, is zaterdagnacht aangevallen door vier jongeren op het plein voor de Onze Lieve Vrouw kathedraal. “Ik weet niet wat er zou gebeurd zijn als ik niet was geholpen door twee andere jongelui die toevallig voorbij kwamen”, zegt hij.

“Aan de jongens die mij gisteren nacht aangevallen hebben: een heel laffe daad !”, postte Skelte vandaag op zijn Facebook-pagina.

“Ik was zaterdag om half drie ’s nachts onderweg naar huis van mijn job in de horeca toen ik werd aangevallen door vier jongeren”, zegt Skelte Willems. “Er was wat geduw en getrek en ze riepen dingen naar mij die ik niet verstond. Ze gooiden een glazen fles naar mijn hoofd die voor mij op de grond aan scherven vloog. Daarna kreeg ik een slag op mijn hoofd met een hard voorwerp. Op dat ogenblik kwamen er gelukkig net twee andere jongeren voorbij. Ik riep om hulp en ze kwamen tussenbeide.”

Skelte denkt niet dat het om een geval van gay-bashing ging. “Ik had geen outfit aan die er op zou kunnen wijze dat ik homo ben”, zegt hij. “Ik heb daar trouwens nog nooit hinder van ondervonden. Nu kom ik er van af met een dikke buil op mijn hoofd maar ik mag er niet aan denken wat er zou gebeurd zijn als ik geen hulp had gekregen.”

“Het is wel heel jammer dit te moeten mee maken in de stad waar ik per se wou komen wonen.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees