Kara niet gestraft voor botsing die schedelbreuk veroorzaakte: "Heb op geen enkel ogenblik mijn tegenstander willen kwetsen"

De Reviewcommissie van het Belgische betaalde voetbal zal Kara niet oproepen. De Anderlecht-verdediger kwam tijdens het duel met Zulte Waregem na een hoekschop in botsing met Karim Essikal. De 20-jarige Belgische Marokkaan hield daar een schedelbreuk, een breuk aan het kaakgewricht, evenwichtsstoornissen en een zware hersenschudding aan over. Bij Zulte Waregem waren ze tijdens de match in alle staten dat Kara niet bestraft werd door de scheidsrechter, maar de Reviewcommissie zal dat dus ook niet doen.

wic

Dury vroeg zich tijdens de match af waarom Kara niet bestraft werd. En die mening was hij na de wedstrijd ook nog toegedaan. Op de vraag van een journalist antwoordde hij: “Zijn dat de risico’s van het vak? Dan hebben wij een heel moeilijk beroep. Ik heb na de match aan Olivier Deschacht gevraagd: ‘Jij bent 35 jaar, waarom gebeurt jou zoiets nooit?’”

Anderlecht steekt Essikal hart onder de riem

Het bestuur, de staf en de spelers van Anderlecht wensen de middenvelder Karim Essikal later op de dag alle sterkte toe via de clubwebsite. "Karim en ik gingen voor de bal, maar we raakten elkaar ongelukkig", doet Kara zijn verhaal. "Het spijt ons allemaal dat Karim zo zwaar getroffen is. Ik heb, op geen enkel ogenblik, mijn tegenstander willen kwetsen. Zo gauw hij in staat is om bezoek te ontvangen, zal ik hem opzoeken om hem een hart onder de riem te steken. Ik hoop dat hij snel weer de oude wordt", aldus Mbodj.

Ook Asare (Gent) vrijuit

Maar de Reviewcommissie was een andere mening toegedaan en besloot bij zijn zitting vandaag de fase tussen Kara en Essikal zelfs niet te herbekijken. Een fase die wel aan bod kwam, was de ingreep van AA

© Photo News

Gent-speler Nana Asare op Timmy Simons in de match tegen Club Brugge. De linksback ging toen met hoog geheven studs in duel, maar de Reviewcommissie vond het niet nodig hem op te roepen. De charge van Asare op Simons leidde ook tot heel wat commotie. De kapitein van Club Brugge reageerde woest, liet na de fout demonstratief zijn scheenbeen zien en ging stevig in discussie met Mbark Boussoufa.

In de slotfase van het 1-1 gelijkspel tussen Standard Luik kreeg KVK-middenvelder Verstraete in de 89e minuut een gele kaart voor een tackle langs achter op Boschilia. Twee minuten later werd ook Dossevi geel geboekt voor een stevige ingreep. De Reviewcommissie gebruikte de tv-beelden om uit te maken of een strengere straf voor beide spelers op zijn plaats was, maar besloot uiteindelijk dat scheidsrechter Boucaut het bij het rechte eind had.

Gevolgen botsing met Kara zijn gruwelijk voor Essikal: schedelbreuk en breuk aan het kaakgewricht

De gevolgen van zijn botsing met Anderlecht-speler Kara Mbodj zijn gruwelijk voor Zulte Waregem-middenvelder Karim Essikal. De 20-jarige Belgische Marokkaan houdt er een schedelbreuk, een breuk aan het kaakgewricht, evenwichtsstoornissen en een zware hersenschudding aan over. Hij moet de rest van de week ter observatie in het ziekenhuis blijven. Zijn seizoen zit er meer dan waarschijnlijk ook op.

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

Zulte Waregem hoopt dat het herstel van Essikal zonder complicaties verloopt. Essevee was wel in alle staten nadat Essikal afgevoerd werd. Dury vroeg zich af waarom Kara niet bestraft werd. En die mening is hij na de wedstrijd ook nog toegedaan. Op de vraag van een journalist antwoordt hij: "Zijn dat de risico's van het vak? Dan hebben wij een heel moeilijk beroep. Ik heb na de match aan Olivier Deschacht gevraagd: 'Jij bent 35 jaar, waarom gebeurt jou zoiets nooit?'"

“Het was zéker niet mijn intentie om Essikal te raken”, aldus Kara na de match, toen de ernst van de blessure van Essikal nog niet duidelijk was. “Ik ging niet te fel in duel en ik keek enkel naar de bal. Ik kan begrijpen dat het publiek niet blij was met de blessure van hun speler. Maar er zijn ook harde woorden gevallen met de staf van Zulte Waregem. Toen ik op de grond lag, hoorde ik iemand tegen mij snauwen: sta op, sta op. Alsof ik maar deed alsof ik pijn had. Maandag of morgen bel ik Essikal zeker op. Nogmaals: het spijt mij dat het zo is gelopen. Ik hoop dat hij zo snel mogelijk weer de oude wordt.”

De jonge Essikal groeide na Nieuwjaar uit tot een vaste waarde in de elf van Francky Dury en geldt als één van de revelaties bij Zulte Waregem.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen