Ontdek hoe brood, bier en kaas van abdij van Averbode wordt gemaakt

De abdij van AVerbode krijgt een impressionant belevingscentrum . Foto: hns

Scherpenheuvel-Zichem / Averbode -

De opening van Het Moment, het nieuwe belevingscentrum van de abdij van Averbode, is gepland op 1 mei. “We willen de mensen laten zien hoe ons brood, ons bier en onze kaas gemaakt worden”, zegt de abt.

De Norbertijnen van Averbode hebben een compleet nieuw verdienmodel voor de abdij ontwikkeld. Onder de merknaam “Averbode” verkopen ze kaas, brood, bier en peperkoek. Die producten worden door industriële partners gemaakt maar daar komt verandering in. “We werken ook aan een eigen bakkerij, een microbrouwerij en een kaasrijperij”, zegt abt Jos Wouters. “Die zullen vooral produceren voor het nieuwe belevingscentrum dat we momenteel bouwen. Dat centrum zal ‘Het Moment’ heten en het komt in de oude paardenstallen en schuren die deels als garage en stapelruimte gebruikt werden.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio