WielrennenBeloftenProvinciaal kampioenschap in Gijzenzele - Jari Heyse tekent voor knappe ereplaats in Gijzenzele

“Heel hard voor gewerkt”

“Heel hard voor gewerkt”

Jari Heyse: “Vorig jaar kon ik me in Maarkedal ook al laten opmerken.” Foto: Marc Van Hecke

Gent -

Opvallend gegeven in het PK voor beloften was dat verschillende eerstejaars zeer sterk presteerden. Jovany Van Oudenhove (18) en Thomas Vereecken (18) moesten alleen voor laatstejaarsbelofte Laurent Pieters passen. Ook Jari Heyse presteerde sterk.

Het Baguet-MIBA-poorten-Indulek-Derito Cycling Team had met de Gentenaars Laurent Pieters en Jari Heyse twee troefkaarten op zak in een boeiende finale van het PK in een zonovergoten Gijzenzele. De Lotto-Soudal-tandem Bjorg Lambrecht (19) en Thomas Vereecken, twee neo-beloften, hadden dan weer de verdienste de wedstrijd vroeg open te breken. Drongenaar Jari Heyse was bij de pinken toen de wedstrijd in een beslissende vorm werd gegoten.

“Naar dit PK heb ik toegewerkt”, zegt Heyse. “Een blessure aan de knie verstoorde de aanloop naar dit seizoen. Om die reden kwam ik iets later in competitie. De voorbije twee weken was het iets minder, maar dat had als reden dat ik zwaar trainde. Dat de provinciale titel binnen de ploeg blijft, is zeer mooi. Op een kilometer van de finish waagde ik nog een uitval. Zo kon mijn ploegmakker Pieters toekijken en moesten anderen reageren. Laurent was de beste renner in de koers en won dan ook verdiend het PK. Met de dichte ereplaats ben ik dik tevreden.”

Geen toeval

“Ik denk dat er een sterke lichting eerstejaars is overgekomen”, aldus nog Heyse. “Het kan geen toeval zijn dat er twee op het podium staan. De uitslag liegt nooit. Vorig jaar reed ik in Maarkedal ook al een opgemerkt kampioenschap en dat was ook nu het geval. Bij deze ploeg krijg ik kansen om grotere koersen te rijden. Binnenkort staat de Ronde van Berlijn op mijn programma. Later op het seizoen heb ik van de Ronde van Oost-Vlaanderen een doel op zich gemaakt. Vorig jaar kon ik er van proeven en dat is me heel goed bevallen. De prestatie in het PK in Gijzenzele krikt het zelfvertrouwen op. Nu moeten we de positieve lijn proberen door te trekken.”

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio