VOETBAL 1STE PROVINCIALE rENAISSANCE CLUB SCHAARBEEK - VK LIEDEKERKE - Maxime Aerts geeft toe dat start veel te slap was

“We lieten een unieke kans liggen”

“We lieten een unieke kans liggen”

Maxime Aerts: “Ik zal pas tevreden zijn als we de eindronde halen.” Foto: johnny de saedeleer

Liedekerke -

In Schaarbeek zag Liedekerke een sterke reeks verrassend afgebroken. Doelman Maxime Aerts trof geen schuld bij de tegentreffer en voorkwam na rust een paar keer nog meer averij voor de trots van de Heuvelkouter.

Liedekerke ging verrassend voor de bijl tegen een ploeg die in de heenmatch nog als los zand aan elkaar leek te hangen?

Maxime Aerts: “We lieten door deze ongelukkige nederlaag een unieke kans liggen om ons eindrondeticket een stuk veiliger te stellen. Bierbeek verloor en Racing Jet Waver bleef steken op een draw. We hadden ons in het eindrondedebat tot de winnaar van de speeldag kunnen kronen.”

“We hadden een schitterende zaak kunnen doen, maar speelden lang niet onze beste wedstrijd. Vooral onze start was veel te slap. Onze tegenstrever kende dan ook nog eens het geluk dat hij op fortuinlijke manier op voorsprong kwam met een afgeweken bal. Ik stond op het verkeerde been en was kansloos.”

“Eens op achterstand wordt het een stuk moeilijker tegen een counterploeg als Renaissance. De Brusselaars putten uiteraard vertrouwen uit hun voorsprong. Het zat ons niet echt mee. De gelijkmaker van Mo Chouaf strandde op de paal. Dat had het keerpunt kunnen betekenen.”

Coach Steven Bellemans gaf jou een pluim voor jouw prestatie, maar het blijft balen dat je geen punt kon redden?

“Renaissance kreeg ruimte om te counteren en dan weet je dat er nog kansen komen. Ik sta er als doelman om ballen tegen te houden. Je hoort me dan ook niet hoog van de toren blazen omdat ik enkele goede reddingen verrichtte.”

“Ik zal pas tevreden zijn over mijn seizoen indien we straks de eindronde kunnen spelen. Daar hoop ik echt op. Ik denk niet dat de club meteen naar de derde Amateurliga wil, maar op termijn ligt daar wel de toekomst van VK Liedekerke.”

Liedekerke is één van de weinige clubs in de regio die met geen dalende toeschouwersaantallen kampt. De spektakelwaarde helpt de Liedekerkse populariteit wel een handje?

“Onze coach Steven Bellemans staat bekend als een trainer die offensief voetbal propageert. Een treffer meer scoren dan de tegenstrever blijft het doel. Je merkt de jongste weken wel dat we steeds minder treffers slikken.”

“Ik denk dat de aangezwengelde automatismen in de defensie daarbij een rol spelen. We beschikken over een trouwe maar ook kritische achterban. Na het uitje in Schaarbeek ventileerden de meegereisde supporters ook wel hun ongenoegen over onze prestatie. Dat is uiteraard hun volste recht.”

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio