Abdeslam in de gevangenis: donkere wallen én baard

© if

Er is een foto opgedoken van Salah Abdeslam in de gevangenis van Brugge. De terrorist ziet er zwaar vermoeid uit, helemaal anders dan op het nette beeld van zijn opsporingsbericht na de aanslagen in Parijs. En hij heeft ook een baard.

cds, tlg

De gevangenisfoto die onze redactie in handen kreeg, toont duidelijk aan dat het strenge gevangenisregime zijn tol begint te eisen bij Salah Abdeslam (26). Terwijl we hem tot hiertoe kenden als de terrorist met de perfecte coiffure, wisten we wel al dat hij tijdens zijn vlucht zijn baard had laten groeien. Om zich te vermommen. In die mate dat de politiemensen die hem vorige maand in de Vierwindenstraat in Molenbeek arresteerden, twee keer moesten kijken vooraleer ze zeker wisten dat het echt om Abdeslam ging.

Modelgevangene

Sinds zijn arrestatie zit de terrorist in de gevangenis van Brugge. Daar luidt het dat Abdeslam een "modelgevangene" is. “Een heel brave jongen. Een voorbeeld voor veel andere gedetineerden, toch qua gedrag. We hebben geen enkele negatieve opmerking te melden over zijn doen en laten. En zijn eetlust is voortreffelijk”.

Abdeslam ziet er inderdaad iets gezetter uit op deze nieuwe foto, maar voor de rest oogt de terrorist behoorlijk bedremmeld. Zijn haren zijn verwilderd, zijn baard en snor heeft hij nog. En hij ziet er vooral heel moe uit met zware wallen onder de ogen. “Een gevolg van zijn zware gevangenisregime in de afdeling Hoge Veiligheid. Acht keer per uur gaat een cipier kijken in zijn cel en wordt het licht aangeknipt om te zien of alles oké is. Dat is behoorlijk afmattend”, zegt een bron.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen