TITELBAROMETER. Enkel Anderlecht kan Club Brugge nog bedreigen

© rr

Sportwereld.be houdt de vinger aan de pols: we vragen vanaf nu wekelijks aan onze lezers wie volgens hen kampioen wordt in de Jupiler Pro League. En de antwoorden zijn duidelijk: Enkel Anderlecht maakt volgens u nog een schijn van kans om Club Brugge de titel te ontfutselen, de kansen van AA Gent zijn na de nederlaag van afgelopen zaterdag danig geslonken...

Jef Van Hoofstat

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

Voor aanvang van de play-offs dacht 40 procent van de bevraagden al dat Club Brugge kampioen zou worden. Na de overwinning met 10 man tegen KV Oostende liep dat al op naar 61 procent, en sinds de 2-0 zege tegen titelconcurrent AA Gent denkt maar liefst 70 procent van onze lezers dat blauw-zwart (eindelijk) afstevent op die eerste landstitel sinds 2005.

AA Gent begon als tweede aan de play-offs, en leek in eerste instantie dan ook de grootste rivaal te worden voor de Bruggelingen. 21 procent van onze lezers dacht dat de Buffalo's hun tweede landstitel op rij zouden pakken. Maar het gelijkspel op de openingsspeeldag tegen Zulte Waregem sloeg een gat in die verwachtingen: na de eerste speeldag geloofde nog maar 12 procent in een nieuwe kampioenenviering in de Ghelamco Arena. En sinds de nederlaag in het Jan Breydelstadion is de publieke opinie het eens: AA Gent speelt dit jaar geen rol meer in de titelstrijd, slechts 3 procent van onze lezers heeft nog hoop.

Dan gaat het een stuk beter met Anderlecht: paars-wit pakte met het nodige geluk 6 op 6 op de eerste twee speeldagen, en blijft zo minstens in de running. Voor de play-offs, en met Anderlecht op een derde plaats, dacht 19 procent van de bevraagden dat de titel naar Brussel ging, en sindsdien gaat het in stijgende lijn met de paars-witte kampioenenhoop: 22 procent na de thuisoverwinning tegen Genk, en 24 procent na de zege op het veld van Zulte Waregem.

Racing Genk draait sinds nieuwjaar als een tierelier, en dus mag het geen verrassing heten dat sommigen in de Cristal Arena nog droomden van de titel. Maar liefst 17 procent van onze lezers dacht dat Peter Maes in zijn eerste seizoen aan het hoofd van de Limburgse club meteen de titel zou pakken. De nederlaag in het Constant Vanden Stockstadion op de openingsspeeldag deed blijkbaar echter pijn: sindsdien denkt nog maar 3 procent in Limburg aan een vierde landstitel in de clubgeschiedenis.

KV Oostende beleefde een droomseizoen, maar gezien de mindere vorm die al weken en maanden aanhoudt aan de kust, geloofde amper iemand in een titel voor de Kustboys. Idem voor Zulte Waregem, dat al blij was dat het mocht deelnemen aan Play-off 1...

Meer over Club Brugge

Meer nieuws

Video

Keuze van de redactie