Greg Van Avermaet kijkt negen dagen na de val al uit naar zijn comeback half mei in Californië

Van Avermaet: “Tijdens Roubaix moest ik van Ellen naar buiten”

Het gaat prima met Greg Van Avermaet. Negen dagen na zijn sleutelbeenbreuk in de Ronde van Vlaanderen tekende hij gisteren present op de voorstelling van het eerste boek van zijn zus Claudia. Alleen een flinke pleister op zijn schouder getuigt nog van de val die hem zijn voorjaar kostte. “Al blijft het ambetant om de klassiekers plots op tv te moeten volgen.”

Wim vos

Je hebt geen pijn meer?

“Nee. Ik kan weer alles doen met mijn arm. Mijn kinesist zei het gisteren nog: Gij mankeert helemaal niks. Ik had geen enkel probleem om zijn oefeningen te doen. De eerste drie, vier dagen heb ik wel plat gelegen. Wellicht het gevolg van de narcose. Ik was volledig van de kaart, had in niets goesting. Maar sinds vrijdag kreeg ik weer energie. En nu fiets ik alweer elke dag. Gewoon omdat ik het graag doe. Ik zie dat niet als mijn werk. Laat mij ’s morgens twee uur op het gemak fietsen, en ik ben een andere mens. Mijn pols baart mij nog het meest zorgen. Die is gekneusd, waardoor ik elk klein putje voel. Maar ook dat zal wel goed komen.”

Nooit stiekem gehoopt om er zondag in de Amstel alweer bij te zijn?

“Nee. Ik zou er toch niet kunnen meedoen voor winst. Dan heeft het geen zin om risico’s te nemen. Hoogstwaarschijnlijk hervat ik de competitie in de Ronde van Californië (15-22 mei). Ook omdat mijn ploeg de Ronde van België dit jaar niet rijdt. (lacht) Ze willen mij daar weghouden omdat ik er te gemotiveerd zou zijn en ze mij liever fris houden voor de Tour.”

Met welk gevoel heb je de voorbije negen dagen de wedstrijden op tv gevolgd?

“Met een ambetant, leeg gevoel. Zeker in de Ronde van Vlaanderen was ik ervan overtuigd dat ik ging meedoen voor de zege. De koers verliep helemaal zoals ik wilde. Vandaar mijn enorme ontgoocheling toen ze mij vertelden dat ik een sleutelbeenbreuk had. Plots besefte ik dat het allemaal voorbij was. Nog meer omdat het net om die drie, vier koersen gaat die mij het beste liggen. Oké, er zijn nog San Sebastian en Plouay, maar dat is niet te vergelijken met de voorjaarsklassiekers.”

Heb je gekeken naar Roubaix?

“Euh, alleen de laatste vijftig kilometer. Ik was om halftwee aan het kijken, maar van Ellen (zijn vriendin, nvdr.) moest ik naar buiten. Met zo’n schoon weer gaan we toch niet de ganse dag in de zetel zitten, kreeg ik te horen. Dus zijn we even in de zon gaan lopen. (lacht) Van moeten. Pas om halfvier ben ik beginnen kijken. En dan zie je nog maar eens hoe schoon de koers en vooral de klassiekers kunnen zijn. Er gebeurt altijd wel iets in die wedstrijden.”

Aangeboden door onze partners

Meer sportnieuws

Video

Keuze van de redactie