Standard gaat in beroep tegen drie speeldagen schorsing voor Samy Mmaee

© Photo News

Standard tekent beroep aan tegen de sanctie voor verdediger Samy Mmaee, die dinsdag drie speeldagen schorsing en 800 euro boete opgelegd kreeg van de Geschillencommissie van de Belgische voetbalbond (KBVB).

“Standard Luik en de speler zullen in beroep gaan tegen deze sanctie aangezien hun argumenten niet in overweging genomen zijn in de uitspraak”, stellen de Rouches, die vrijdag hun zaak bepleiten voor de Geschillencommissie Hoger Beroep.

De 20-jarige Mmaee kreeg in het gelijkspel tegen KV Kortrijk (1-1) al in de zevende minuut de rode kaart onder de neus geduwd. De centrale verdediger van de Luikenaars probeerde het leer na een matige controle terug te winnen, maar zijn tackle op Papazoglou kwam te laat. Mmaee werd door het Bondsparket rechtstreeks voor de Geschillencommissie gedaagd en kreeg er drie speeldagen schorsing. Eén daarvan volgt uit het tot tot uitvoering brengen van een voorwaardelijke schorsing van 2 oktober 2015.

Door het vonnis van de Geschillencommissie kan Bekerwinnaar Standard niet rekenen op Mmaee in de uitwedstrijden (in play-off II) tegen Moeskroen-Péruwelz (17 april) en KV Kortrijk (30 april) en in de thuismatch tegen RMP (22 april).

Meer over Standard de Liège

Meer nieuws

Video

Keuze van de redactie