Gemeenteraadslid: “Laat toeristen via luchthaven van Rijsel of Oostende komen”

Brugge -

Brugge moet de luchthavens van Oostende en Rijsel promoten als toegangspoort. Dat zegt Ann Soete (N-VA). “Want veel toeristen zullen Brussel nog lang vermijden.”

Ann Soete (N-VA) vindt dat de stad Brugge onderhandelingen moet opstarten met de regionale luchthavens van Oostende en Rijsel, van waar er gevlogen wordt op Spanje, Italië, Groot-Brittannië en diverse Franse luchthavens. “In deze luchthavens moet er doelgerichte publiciteit voor Brugge worden gevoerd. Ook moet geïnvesteerd worden in een permanente, regelmatige shuttleverbinding met het station en de luchthaven van Rijsel.”

Volgens Soete is het noodzakelijk om toeristen alternatieven te bieden voor de luchthaven van Zaventem. “Want Brussel zal het imago van een onveilige stad nog lang met zich meeslepen en toeristen zullen de luchthaven van Zaventem dan ook nog lang mijden. Als we verbindingen met Oostende en Rijsel kunnen bewerkstelligen, zijn we voor de korte afstanden niet meer afhankelijk van Zaventem.”

Daarnaast stelt N-VA nog het oprichten van een task force en het betrekken van de hotelscholen en hogescholen bij het uitwerken van een marketingprogramma voor. Ten slotte stelt N-VA Brugge voor om alle taksen en belastingen die vanuit het toerisme komen te in investeren in extra city marketing.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio