Timmy Simons én Club Brugge willen extra jaar

Timmy Simons én Club Brugge willen extra jaar

Timmy Simons: “Ofwel ga ik hier verder, ofwel niet meer.” Foto: Isosport

Zijn contract loopt af in juni, maar Timmy Simons doet er wellicht nog een seizoen bij. De middenvelder heeft Club Brugge de voorbije maanden overtuigd dat hij op zijn 39ste nog niet versleten is.

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

Zoals in het verleden al vaker bleek, is de dieselmotor van Simons op zijn best als het seizoen een eind ver is, wanneer hij helemaal in zijn wedstrijdritme zit. Daarom zijn sinds kort verkennende gesprekken opgestart over een contract van een bijkomend, allerlaatste seizoen.

Simons zelf heeft al vaker aangegeven dat hij meer schrik heeft voor het jaar te weinig dan het jaar te veel. “Stél dat je Champions League kunt spelen, dat wil ik toch niet missen. Als ik me voel zoals sinds januari: waarom zou ik dan niet blijven spelen?”, zegt Simons. “De eerste verkennende gesprekken zijn constructief. We zullen zien.”

Zelfs als beide partijen tot een overeenkomst komen, wordt een nieuwe defensieve middenvelder de absolute transferprioriteit voor Club Brugge de komende zomer. “Terecht”, vindt Simons. “Van in het begin heb ik aangegeven dat ik niet ga blijven spelen en dat er moet worden uitgekeken naar iemand die op die positie uit de voeten kan.”

Mentor voor jongeren

Mocht Simons, wegens blessures of sportieve redenen, volgend seizoen nog weinig aan de bak komen, dan wil Club hem een andere rol zien vervullen. Dan vraagt het aan Simons om een rol op te nemen als mentor voor de jongere spelers in de A-kern. Naast afgeroomde financiële voorwaarden is die taak van “begeleider” ook waar de huidige onderhandelingen om draaien.

Overigens wordt er ook al nagedacht over een rol na zijn actieve loopbaan. Als Simons stopt, hoopt Club hem in te kunnen schakelen in de doorstroming van de jeugd. Dat is evenwel een piste die nog niet op papier hoeft te komen. Mochten de onderhandelingen de komende weken onverhoopt niet tot een nieuw contract leiden, dan nog staat één feit vast: Simons beëindigt zijn carrière bij Club Brugge. “Ofwel ga ik hier verder, ofwel niet meer. Ik kwam speciaal terug naar de club van m’n hart. Ik ga niet elders nog één of twee jaar spelen.”

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.