Vermist meisje gered door politiehelikopter

Maelyne (3) verdwijnt uit manege: politie zet alle middelen in

Maelyne (3) verdwijnt uit manege: politie zet alle middelen in

Foto: Photo News

De lokale politie van Flémalle kreeg dinsdagavond een onrustwekkende oproep. De driejarige Maelyne was verdwenen uit de manege waar ze samen met haar moeder was. Met de hulp van een helikopter van de lokale politie kon het meisje echter dezelfde avond worden gered.

Maelyne bevond zich dinsdagavond met haar mama in de manege in Flémalle toen ze rond 20 uur verdween. Haar jasje werd kort daarna teruggevonden achter de stallen. De mensen die aanwezig waren in de manege begonnen tevergeefs naar haar te zoeken.

De lokale politie van Flémalle bracht de naburige politiezones en de federale politie rond 21 uur op de hoogte van de verdwijning van het meisje. Een 15-tal agenten begonnen met een zoektocht op de grond, een speurhond en een helikopter werden ter plaatse gestuurd. Ook de Cel Vermiste Personen kwam op het terrein.

Het feit dat het donker was en dat het gebied zeer moeilijk toegankelijk, vergemakkelijkte de zoektocht echter niet. Gelukkig werd Maelyne vrij snel gelokaliseerd in een bos op ongeveer 500 meter van de manege. Dankzij het gebruik van de thermische camera en de belichting van de helikopter van de federale politie, konden de ploegen op de grond Maelyne rond 23 uur gezond en wel terugvinden.

De exacte omstandigheden van de verdwijning zijn nog niet bekend.

Corrigeer

MEER NIEUWS