Groen alternatief voor koffiecapsules op de markt

Er is nu een alternatief voor wie graag snel lekkere koffie zet, maar de afvalberg niet wil vergroten. Een Nederlandse ondernemer brengt nu koffiecapsules op de markt die volledig biologisch afbreekbaar zijn.

jva

Onlangs verbood de Duitse stad Hamburg het gebruik van koffiecapsules in alle overheidsgebouwen. Geen wonder: systemen om de koffiecapsules opnieuw te vullen en zo te recycleren zijn omslachtig en kunnen niet verhinderen dat miljarden plastic of aluminium kuipjes de afvalberg blijven vergroten. Koffiecapsules zijn namelijk zo populair dat ze één derde uitmaken van de volledige koffiemarkt in West-Europa.

In de lage landen is er nu voor het eerst een volwaardig duurzaam alternatief op de markt. De Nederlander Rien Stas brengt capsules op de markt die gemaakt zijn uit smaak- en geurloos biokunststof. Je kan ze online bestellen en ze worden thuis geleverd. Maar het grootste voordeel: ze kunnen probleemloos bij het gft-afval, want ze zijn 100% biologisch afbreekbaar.

De oprichter van ‘STASCAFE’ heeft naast een hart voor het milieu, ook een passie voor koffie. In zijn capsules steekt hij dan ook koffie die hij koopt van ‘eerlijke plantages’. Bovendien brandt en maalt hij de koffie zelf en voorziet hij vijf verschillende smaken. En er is ook één knipoog naar de grote Nespresso-concurrent: elke smaak krijgt een ander kleurtje.

© www.stascafe.com

Aangeboden door onze partners

Meer lifestyle

Hoofdpunten

Video

Keuze van de redactie