Slechts drie Belgen rechtstreeks op hoofdtabel Roland Garros

Slechts drie Belgen rechtstreeks op hoofdtabel Roland Garros

Foto: AFP

Dit jaar zullen er amper drie Belgen rechtstreeks op de hoofdtabel van het tennistoernooi van Roland Garros staan. Dat zijn er de helft minder dan vorig jaar. Enkel David Goffin, Wickmayer en Flipkens zijn zeker van een plaatsje op het tweede grandslamtoernooi van het jaar. Ook Allison Van Uytvanck is in principe geplaatst, maar zij herstelt nog van een voetoperatie.

De organisatoren van Roland Garros, dat plaatsvindt van 22 mei tot en met 5 juni, kondigden donderdag hun deelnemersveld aan. Dat is gebaseerd op de klassementen van 11 april.

Bij de mannen is de top-97 van het klassement rechtstreeks geplaatst. Daarbij komen ook 7 spelers met een beschermd statuut, die lager geklasseerd zijn omwille van een blessure, onder andere de Argentijn Del Potro. Voorts deelt de organisatie nog acht wildcards uit en komen er nog twaalf spelers uit het kwalificatietoernooi. Enkel David Goffin (ATP-13) is bij de Belgische mannen dus zeker van een plaatsje. Vorig jaar waren Steve Darcis (ATP-176) en Ruben Bemelmans (ATP-182) er ook rechtstreeks bij, maar ze zullen zich net als Kimmer Coppejans (ATP-146) , Ruben Bemelmans (ATP-184) en Arthur De Greef (ATP-198).

Bij de vrouwen is de top-108 via het klassement rechtstreeks gekwalificeerd voor de hoofdtabel. Later worden er nog acht wildcards uitgedeeld en komen er nog twaalf speelsters uit het kwalificatietoernooi. Dat betekent dat enkel Yanina Wickmayer (WTA-42) en Kirsten Flipkens (WTA-60) rechtstreeks gekwalificeerd zijn. Ook Allison Van Uytvanck (WTA-70) is eigenlijk geplaatst voor de hoofdtabel, maar zzij zal allicht forfait moeten geven omdat ze nog aan het revalideren is na een voetoperatie. Ysaline Bonaventure (WTA-146), Elise Mertens (WTA-162) en An-Sophie Mestach (WTA-164) zullen zich door dde kwalificatierondes moeten knokken.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.