Wat leggen die Nederlanders nu op hun pannenkoek?

© Twitter

De Nederlandse keuken heeft geen al te beste reputatie. Of dat terecht is, laten we in het midden. Maar of we voor deze hap speciaal naar Rotterdam zullen reizen, valt toch te betwijfelen.

jva

Een ‘patat speciaal’ of een ‘frikandel speciaal’ is een gekende klassieker in Nederlandse frituren. Dan krijg je ofwel een frietje of een curryworst met een topping van ketchup, mayonaise en uitjes. Lekker hartig, zo zou je deze combinatie kunnen omschrijven.

De uitbater van Midgetgolf Parkbaan in Rotterdam bedacht daar nu een variant op. “We hebben op de kaart al pannenkoeken met kaas of spek staan”, verklaart Brian De Jong zijn nieuwste creatie. “Nu bieden we ook een ‘pannenkoek extra speciaal’ aan. Dat is een kleine pannenkoek met patat, daaroverheen gaan curry, mayonaise en uitjes.”

Naast een ware caloriebom, belooft deze pannenkoek dus vooral een explosie aan smaken. “De eerste klant die de pannenkoek bestelde vond hem lekker. We hopen dat het wat gaat worden”, besluit De Jong. Wie de pannenkoek ter plaatse wil proeven: hij kost 12,50 euro.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Meer video

Hoofdpunten

Keuze van de redactie