Emotioneel weerzien tussen slachtoffer Zaventem en militair die zijn leven redde

Slachtoffer Zaventem ontmoet redder . Video: VEK

Meer dan drie weken na de aanslagen liggen nog altijd 47 mensen in het ziekenhuis. Een van hen is Walter Benjamin, hij stond op Zaventem op tien meter van de plek waar een van de bommen ontplofte, hij verloor een been. Een militair kon de bloedtoevoer afklemmen, zodat hij niet doodbloedde. Vandaag heeft hij die man voor het eerst ontmoet.

Het weerzien was erg emotioneel. "Ik denk dat ik je herken. Het doet me veel plezier om je te zien", zegt Walter met de tranen in zijn ogen. "Ik heb mijn leven aan jou te danken"

Walter vertelt wat hij nog weet van het verschrikkelijke moment waarop de bommen ontploften. "Je ziet de dood voor ogen. Ik ging sterven en dacht aan mijn dochter. En dan kwam er een militair, die mij heel hard heeft vastgepakt en hij heeft mijn been afgebonden.

Nathan was een van de 28 soldaten die op het moment van de aanslagen in de luchthaven waren. "Ik ben hier vandaag, maar er zijn veel anderen die de eerste zorgen hebben toegediend aan mensen. Ze willen allemaal die personen ontmoeten en weten hoe het met hen gaat", zegt hij.

Walter Benjamin roept de overheid op om een ceremonie te organiseren voor iedereen die bij de aanslagen heeft geholpen. "Ik kan nooit terugdoen wat je voor mij hebt gedaan. Dank je wel vanuit de grond van mijn hart."

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S